• 5 Μαΐου 2024,

Παραμένουμε ετοιμοπόλεμοι ….

 Παραμένουμε ετοιμοπόλεμοι ….

Και ενώ οι περισσότεροι έλληνες παραμένουν ετοιμοπόλεμοι και με το χέρι στην σκανδάλη και τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου προκειμένουν να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά άλλη μια φορολογική επίθεση οι διαπιστώσεις της Ρουμάνας της Βελκουλέσκου που εξελίσσεται σε πρώτο βιολί του ΔΝΤ , για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις τα προαπαιτούμενα και τις αξιολογήσεις δημιουργούν συνθήκες ενός τέταρτου μνημονίου που θα σημαίνει και το τέλος της προσπάθειας τόσο απο την μεριά της Ελλάδας όσο και απο την μερια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σωτηρία της χώρας εντός των τοιχών της Ένωσης.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις αξιολογήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας πάνε παρακάτω χωρίς απρόοπτα και εντός προγράμματος.

Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα εκτός απο το τρίτο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη θα έλεγα.

Εδώ για το ΔΝΤ με το ζόρι υπάρχει αυτό το τρίτο θέλουν και τέταρτο ;

Στο τέλος του χρόνου θα αποφασίσει το ΔΝΤ ανάλογα με το πως θα εξελιχτούν όλα αυτά τα μέτωπα που έχουμε ανοιχτά με τους εταίρους – δανειστές και πιστωτές μας αν τελικά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αφού ακόμα η συμμετοχή του είναι σε επίπεδο θεωρητικό.

Κάνει διαπιστώσεις και οδηγείται σε συμπεράσματα που μας ανακοινώνει χωρίς ακόμα να έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για την συμμετοχή του ή οχι στο τρέχων πρόγραμμα.

Αν τελικά το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρίτο αυτό πρόγραμμα διάσωσης αυτόματα απο τον Γενάρη του 2017 θα σταματήσει η χρηματοδότηση προς της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΔΝΤ ζητάει διάφορα όσο αφορά τις μετερρυθμίσεις απο την ελληνική πλευρά αλλά τα πιο σοβαρά τα απαιτεί απο την μεριά των εταίρων που θα πρέπει να πάρουν οριστικές αποφάσεις τους επόμενους μήνες και εντός του 2016 για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Καταλαβαίνεται οτι οι επόμενοι μήνες που θα μας οδηγήσουν στην δύση του 2016 θα είναι πολύ κρίσιμοι οχι μόνο για την ελληνική οικονομία και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλα και το μέλλον του Τσίπρα αφού δεν μπορεί να σηκώσει άλλη “εμπλοκή”.

Η συνοχή της κυβέρνησης στην ουσία κρέμεται απο μια κλωστή και για να αντέξει θα πρέπει όλα απο εδώ και μετά να της πάνε πρίμα.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση  που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ δίνει ένα σοβαρό προβάδισμα πάνω απο δέκα μονάδες στην Νέα Δημοκρατία και φέρνει τον Μητσοτάκη πρώτο στις προτιμήσεις των ελλήνων για το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα οι 6 στους 10 έλληνες θέλουν εκλογές.

Αναρωτιέμαι αυτό το ποσοστό των ελλήνων που θέλει εκλογές τι μπορει να περιμένει να αλλάξει άραγε σε περίπτωση που τις εκλογέ κερδίσει ο Μητσατάκης ;

Γιατί αν περιμένουν να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ ή να ξημερώσει στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών η πρώτη μέρα της άνοιξης νομίζω οτι είναι το λιγότερο αφελείς.

Οταν ο πρωτοεργάτης της αντιμνημονιακής πολιτικής έγινε το  πρώτο βιολί στην ορχήστρα των Ευρωπαίων τι περιμένουν απο το κόμμα πάνω στο οποίο χτίστηκαν τα δύο προηγούμενα ΜΝΗΜΟΝΙΑ να κάνει ;

Να αντιδράσει και σκίσει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;

Έχω την εντύπωση οτι αυτή η εποχή της φανφάρας που την έχουμε φάει στην μάπα και απο το στόμα με το κουτάλι της σούπας έχει περάσει για την Ελλάδα ανεπιστρεπτί και είναι όλοι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και προσγειωμένοι.

Όποιος και να έρθει στην εξουσία θα ακολουθήσει την πολιτική των δανειστών.

Το ερώτημα είναι ποιός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και γρήγορος για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Μέχρι σήμερα απο όλες τις κυβερνήσεις τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ αυτή του Τσίπρα φαίνεται οτι είναι η πιο αποτελεσματική και για τον λόγο αυτό έχει καταφέρει τόσες απανωτές νίκες.

Αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να πείσει οτι αυτός θα είνα ακόμα πιο γρήγορος στην εφαρμογή αυτών που θέλουν οι δανειστές να είστε σίγουροι οτι θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και αυτός τις δυνάμεις του.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης