• 26 Απριλίου 2024,

Νίκης της παράταξης «Γεωδράση» μέσω Καβάλας!

 Νίκης της παράταξης «Γεωδράση» μέσω Καβάλας!

Η παράταξη «Γεωδράση» επικράτησε την Κυριακή στις εκλογές μεταξύ των γεωτεχνικών για το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του προοδευτικού χώρου αφού οι υποψήφιοι της «Γεωδράσης» προέρχονται από το συγκεκριμένο τομέα.

Η νίκη εξασφαλίστηκε στην Καβάλα όπου η «Γεωδράση» έλαβε 102 ψήφους και η αντίπαλός της «ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών» μόνο 27. Η «ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών» με υποψηφίους κυρίως από τις Σέρρες πρώτευσε στην κάλπη των Σερρών με 127 ψήφους αλλά με αξιοπρεπές αποτέλεσμα της «Γεωδράσης» 78 ψήφων.

Η «Γεωδράση» πλησιάζει το 50% ως προς τη νίκη της και η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών βρίσκεται πάνω από το 41%. Η «Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση» έλαβε 11 ψήφους στις Σέρρες, μία στην Καβάλα και καμία στη Δράμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,5%. Η «Πανεπιστημονική» έλαβε συνολικά 11 ψήφους, 9 στην Καβάλα και 2 στις Σέρρες. Η «Αγωνιστική Μετωπική Παρέμβαση – Ανυπότακτοι Γεωτεχνικοί» έλαβε μόνο 6 ψήφους, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» έλαβε 6 ψήφους μόνο στις Σέρρες, ενώ η συμμετοχή ήταν λίγο χαμηλότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές και κυμάνθηκε στο 27,5%. Τα άκυρα ήταν 7 και τα λευκά 7.

Η σταυροδοσία ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί. Πάντως οι έδρες μοιράζονται 6 στην παράταξη «Γεωδράση» και 5 στην παράταξη «ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών». Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των γεωτεχνικών στηρίζει τη διοίκηση υπό το Ζαφείρη Μυστακίδη, αναγνωρίζοντας μία ακόμη θητεία προκειμένου να συνεχίσει το έργο της.

Διαβάστε επίσης