• 8 Μαΐου 2024,

Αναστάτωση στη ΔΕΥΑΚ λόγω εποχιακών

 Αναστάτωση στη ΔΕΥΑΚ λόγω εποχιακών

Αναστάτωση επικρατεί στη ΔΕΥΑΚ λόγων των προβλημάτων που παρουσίασε η διαδικασία για την πρόσληψη δώδεκα ατόμων εποχιακού προσωπικού διάρκειας οκτώ μηνών. Το θέμα παρουσίασε η ΠΡΩΙΝΗ στη χθεσινή της έκδοση και νεότερα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν ή και να διορθώσουν τις αρχικές πληροφορίες.

Από την πλευρά της διοικήσεως της ΔΕΥΑΚ επιχειρείται η υποβάθμιση του ζητήματος το οποίο ανέκυψε, καθώς τονίζεται ότι ουσιαστικά πρόβλημα υπάρχει μόνο με τρεις εποχιακούς και μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί πως το πρόβλημα οφείλεται στους ίδιους. Ανεπίσημα προς το παρόν, η ΔΕΥΑΚ ισχυρίζεται ότι οι εποχιακοί δε συμπλήρωσαν σωστά και με τα πραγματικά τους στοιχεία τις αιτήσεις τους. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί η μοριοδότηση σε λάθη.

Οι ίδιοι ωστόσο εξηγούν ότι ακολούθησαν τις οδηγίες του προσωπικού της υπηρεσίας και δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από ότι ακριβώς προβλέπονταν. Ειδικότερο ζήτημα ανακύπτει με την άδεια άσκησης επαγγέλματος υδραυλικών. Όσοι εμφανίζονται να προσελήφθησαν χωρίς να διαθέτουν την άδεια υποστηρίζουν ότι κανείς δεν υπογράμμισε κατά τη συμπλήρωση της αιτήσεως, ή κατά τον έλεγχο των αιτήσεων, ότι επρόκειτο για μία απαραίτητη προϋπόθεση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν ενστάσεις στο ΑΣΕΠ και ήταν εκείνες που προκάλεσαν τον έλεγχο εκ μέρους του επιτρόπου. Περαιτέρω εξηγήσει ζήτησε ο επίτροπος για τέσσερις ακόμη εποχικούς. Η ΔΕΥΑΚ ισχυρίζεται ότι θα δοθούν επαρκείς εξηγήσεις και ότι οι τέσσερις εποχικοί εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν. Πάντως, οι τρεις που απολύονται δεν μπορούν να βγουν σε επίδομα ανεργίας, δεν μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 1,5 μήνα, ενώ είναι βέβαιο πως θα μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες οι οποίες θα τους στοιχίσουν. Επιπλέον, έχασαν τη δυνατότητα να μετέχουν σε άλλους διαγωνισμούς, τους οποίους αγνόησαν θεωρώντας πως ήταν οριστικά επιλεγέντες από τη ΔΕΥΑΚ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στάλθηκε από τη ΔΕΥΑΚ το ακόλουθο επεξηγηματικό δελτίο τύπου:

Η επιχείρηση με την ανακοίνωση υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου που δημοσίευσε στις 31/01/2018, σύμφωνα με τον Πίνακα Β: Απαιτούμενα προσόντα (ανά κωδικό θέσης), απαιτούσε για τις θέσεις 106 ΔΕ Τεχνίτη Υδραυλικού και 108 ΔΕ Μηχανοτεχνίτη, πλην των απαιτούμενων για μοριοδότηση, άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Μετά από σύσταση του επιτρόπου και έλεγχο των δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι τρεις επιτυχόντες είτε δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια είτε δεν την προσκόμισαν, οπότε και καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους. Η επιχείρηση θα προχωρήσει στην ανάρτηση των ανασυνταγμένων πινάκων για τις θέσεις 106 και 108 και θα καλέσει τους επιτυχόντες.

 

Διαβάστε επίσης