• 24 Απριλίου 2024,

Νίκος Καραμπιμπέρης: «Καταστροφική η χρονιά, η Δόξα έχει ηρεμία σε όλα τα επίπεδα» 

 Νίκος Καραμπιμπέρης: «Καταστροφική η χρονιά, η Δόξα έχει ηρεμία σε όλα τα επίπεδα» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της Δόξας Αμυγδαλεώνα Νίκος Καραμπιμπέρης. Φάνηκε μάλλον απαισιόδοξος όσον αφορά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ενώ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία που είχε μέχρι τη διακοπή με τους ανθρώπους του συλλόγου.


Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Μια νίκη στα Λιμενάρια και μια ήττα εντός με Ορφέα, πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Καλός απολογισμός; Ευχαριστημένος;

Απ: Κοιτάξτε με τον Ορφέα χάσαμε δίκαια στο Β` μέρος ενώ στα πρώτα 45 λεπτά το ματς ήταν ισορροπημένο. Κάναμε δυο λάθη και μετά κατεβάσανε… γενικό οι παίκτες μου.

Δεν δικαιούμασταν τίποτα στο β` μέρος. Ήμασταν σε πολύ καλό σημείο μετά την πρώτη νίκη εκτός έδρας σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι τα Λιμενάρια. Βέβαια με όλα αυτά που γίνονται , όλες οι ομάδες έχουν βγει έξω από τον προγραμματισμό τους.

Είναι καταστροφική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όλη αυτή η κατάσταση και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό που βιώνουμε.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Να έχει ελπίδα μέσα του και φυσικά όλοι μας να είμαστε  πολύ προσεκτικοί. Δε χρειάζεται φόβος που είναι πάντα κακός οιωνός. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Σίγουρα όμως είναι μεγάλο πλήγμα και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφού έχουν κλείσει οι Ακαδημίες ενώ βέβαια παράλληλα δεν γίνονται τα πρωταθλήματα ανδρών. Το κυριότερο ότι έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις, έχουν κλείσει  μαγαζιά, πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα μεγάλα.

Πρέπει να έχουμε όλοι μεγάλη δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να σταθούμε πάλι στα πόδια μας.

Ερ: Πως ήταν το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Πάρα πολύ δυνατό, όπως το περιμέναμε. Πάρα πολύ καλές ομάδες, ανταγωνιστικές οι περισσότερες. Ο Βύρωνας στην κορυφή μετά τη μεγάλη νίκη που έκανε με τον Ορφέα, είχε ένα μικρό προβάδισμα στις πρώτες αγωνιστικές.

Δεν περίμενα να περάσει τόσο εύκολα. Αυτό όμως δε λέει τίποτα, έχει πολύ δρόμο ακόμη για τον Ορφέα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Άρης Πηγών έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα όπως και η Αναγέννηση Λιμεναρίων. Οι άλλες ομάδες που ήταν και πέρυσι στην Α` κατηγορία, έχουν ένα καλό επίπεδο. Από αυτές που ανεβήκανε από τη Β`, σίγουρα ξεχωρίζει το Βυζάντιο.

Έχει πολύ καλό υλικό, γεμάτο ρόστερ.

Ερ: Σαν στόχο τι θα είχε η Δόξα Αμυγδαλεώνα;

Απ: Εμείς να έχουμε μια καλή ομάδα όπως και πέρυσι και να ήμασταν στις 5-6 πρώτες θέσεις.

Μας φύγανε παίκτες, δεν ενισχυθήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Πήραμε ένα καλό νεαρό τον Ισάκου, που δυστυχώς είχε ένα σοβαρό τραυματισμό ενώ φαινόταν ότι θα μας βοηθούσε. Είχαμε και αυτή την ατυχία.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι της Δόξας καλώς δεν ανέβασαν το μπάτζετ αφού όλα ήταν στον αέρα και το καλοκαίρι. Ουδείς με ακρίβεια δεν μπορούσε να πει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει χωρίς προβλήματα  Οικονομικά οι ομάδες περνάνε πολύ δύσκολα.

Σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια καλή ομάδα, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσθέσουμε πράγματα στην ομάδα σε αυτά που είχε από πέρυσι.

Δουλεύαμε πολύ καλά, ήμασταν σε πολύ καλό σημείο. Όταν χάνεις από τον Ορφέα, δεν μπορείς να τα βάψεις μαύρα. Τα παιδιά στη Δόξα είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και καλοί παίκτες. Η διοίκηση είναι πολύ κοντά στην ομάδα.

Είναι οργανωτικοί, βοηθάνε όλοι από κοντά. Επίσης δεν προβληματίζουν πολύ τον προπονητή και τους παίκτες σε περίπτωση ήττας.

Δεν φέρνουν την καταστροφή. Σε όλα τα επίπεδα η Δόξα είναι μια πολύ καλή ομάδα με ηρεμία.

Ερ: Πέρυσι έπαιξε καλό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας, δημιούργησε ένα καλό όνομα

Απ: Σίγουρα. Η Δόξα τερμάτισε ψηλά στα βαθμολογία.  Βέβαια η Δόξα ακόμη και στη Β` κατηγορία που είχε υποβιβαστεί ήταν πάντοτε ένα σωματείο που το υπολογίζανε όλοι.

Βέβαια  οι δυνατότητες είναι μέχρι ενός σημείου. Να είναι σεβαστό όνομα στην Α` κατηγορία, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με καλή οργάνωση να στέκεται σ` ένα καλό επίπεδο.

Ερ: Ευχαριστημένος ο Νίκος Καραμπιμπέρης από την όλη κατάσταση στη Δόξα; Έτσι ακούγεται.

Απ: Είμαι ευχαριστημένος και δεν το κρύβω. Στα τόσα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα του προπονητή, η διοίκηση που συνάντησα στη Δόξα είναι από τις πολύ καλές. Αξίζει να συνεργαστείς με τέτοιους ανθρώπους.

Ερ: Βέβαια αν θα επιστρέψετε σε δράση, μάλλον θα χρειαστούν όλες οι ομάδες μια μικρή περίοδο προετοιμασίας.

Απ: Πρώτα απ` όλα πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Είναι πολλές οι αγωνιστικές και δεν βλέπω πως θα τις καλύψει το ερασιτεχνικό. Αν στρώσει η κατάσταση από τον Φεβρουάριο και μετά, πολύ δύσκολα θα προλάβουμε να παίξουμε.

Βέβαια αν επιστρέψουμε κάτι που το ευχόμαστε , θα χρειαστούμε όλοι μας περίπου δυο εβδομάδες. Ίσως δεν φτάσουν κιόλας. Η χρονιά είναι κατεστραμμένη απ` όλες τις απόψεις.

Είναι δυστυχώς καταστροφική.

Διαβάστε επίσης