• 15 Μαΐου 2024,

Νίκος Λαμπίδης στους 93,7: « Σκεφτόμαστε λίγες προσθήκες και σοβαρές»

 Νίκος Λαμπίδης στους 93,7: « Σκεφτόμαστε λίγες προσθήκες και σοβαρές»

Παρέμεινε ο Στυλιανού στον Αετό Ορφανού

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στους 93,7 ο πρόεδρος του Αετού Ορφανού Νίκος Λαμπίδης, μιλώντας περισσότερο για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο της ομάδας μετά την άνοδο στη Γ` Εθνική.

Αναλυτικά είπε τα εξής.

Για την άνοδο του Αετού στη Γ` Εθνική: « Είχαμε ένα πλάνο τριετίας η ομάδα να ανέβει στη Γ` Εθνική και το πετύχαμε.  Είχαμε μεγάλη διαφορά φέτος από τις υπόλοιπες ομάδες. Ξεκαθαρίστηκε πολύ γρήγορα το πρωτάθλημα από τον Αετό.   Η αγάπη που έχω για τον Αετό είναι μεγάλη όπως υπάρχει και μια εμπειρία 18 χρόνων στα διοικητικά.  Πέρσι ήμασταν καλύτεροι από τον Ηρακλή στο Βερούλειο και αυτό δε το αμφισβητεί κανείς όμως δεν τα καταφέραμε. Έδωσα τότε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Ηρακλή. Μακάρι να έβγαινε και στη Γ` Εθνική.  Εμείς θέλαμε τον Ηρακλή στη Γ` γιατί θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρο της Καβάλας.  Αυτό άσχετα αν ήμασταν ανταγωνιστές.

Είπα τα παιδιά το περασμένο καλοκαίρι ότι δεν μ` ενδιαφέρει πολύ το πρωτάθλημα. Με ενδιέφερε περισσότερο το κύπελλο.  Ήθελα να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Τα είπα αυτά και στον προπονητή. Τελικά μας κάθισε το πρωτάθλημα εύκολα αλλά χάσαμε το κύπελλο».

Για τη συνέχεια της συνεργασίας με τον Παντελή Στυλιανού: « Είχαμε συζητήσει εδώ και αρκετό καιρό με τον προπονητή.  Μας απάντησε θετικά το βράδυ της Κυριακής. Προχωράμε. Θέλουμε να κρατήσουμε σχεδόν το 80% των παικτών. Αν βέβαια μπορούν και τα παιδιά λόγω δουλειάς.  Δε θα κάνουμε πολλές προσθήκες.  Σκεφτόμαστε λίγες προσθήκες και σοβαρές. Πήραμε Σεφερίδη και Δούμπλατζη το περασμένο Γενάρη για να μείνουν και στη Γ` Εθνική.

Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι αξιόλογοι παίκτες που έπαιξαν στη Γ` Εθνική και κάποιοι από αυτούς και στη Β` Εθνική. Επίσης έχουμε και ταλέντα στην ομάδα, όπως ο Φ. Τσαπέγια και ο Ελέζη. Πιστεύω ότι θα αναδειχθούν στη Γ` Εθνική και θα φύγουν και οι δυο. Είναι παιδιά που το αξίζουνε»

Για το θέμα του γηπέδου: « Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε κλιμάκιο από το Δήμο Παγγαίου και επιθεώρησε τους χώρους.  Πιστεύω ότι αν δεν ξεκινήσουμε την αρχή της χρονιάς, στο τέλος του Σεπτέμβρη θα  μπούμε στο γήπεδο μας.  Το πολύ να χάσουμε ένα- δυο ματς. Υπάρχει πλάνο για το γήπεδο».

Για το βασικό στόχο του Αετού στην κατηγορία: «  Ο βασικός στόχος μας να καθιερωθούμε στη Γ` Εθνική για 3-4 χρόνια.  Είναι δύσκολη κατηγορία. θα υποβιβαστούν 6 ομάδες ενώ συμμετέχουν και μεγάλα ονόματα. Μακάρι βέβαια η Δόξα να ανέβει στη Β` Εθνική.  Είναι όμως ο ΑΟΚ και ο Πανθρακικός, ιστορικές ομάδες.  Μπορεί να κάνεις ανταγωνιστική ομάδα με πολλά χρήματα και να πέσεις η να γλυτώσεις με λιγότερα χρήματα.  Θυμηθείτε τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με Ορφέα και Αρη Ακροπόταμο. Ειδικά στον Ορφέα που με παικταράδες έπεσε κατηγορία.»

Για τα οικονομικά  της ομάδας: «  Το βασικότερο κομμάτι θα το σηκώσω εγώ σαν πρόεδρος μαζί με το χορηγό τον κ. Γιάννη Μπύρο. Επίσης θα έχουμε και κάποιους άλλους χορηγούς. Η σχέσεις μας είναι άριστες με τον κ. Μπύρο. Την Τετάρτη μάλιστα θα δώσουμε και φιλικό με τον Ξηροπόταμο που είναι πρωταθλητής στη Δράμα.  Ομάδα του Γιάννη Μπύρου. Είναι δύσκολο να πάρουμε παίκτες από τη Δόξα Δράμας γιατί υπάρχει και ο Ξηροπόταμος. Με παίκτες θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως οικονομικά θα μας βοηθήσει ο κ. Μπύρος».

Για τον κόσμο του Οφρυνίου: « Θέλω να έρθει το χωριά πιο κοντά στην ομάδα. Δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος, όσον αφορά την προσέλευση. Όταν έχεις 30-40 εισιτήρια στην έδρα σου, αυτό με στεναχωρεί πολύ.

Γενικά το χωριό βοηθάει  σε χορηγίες και χρήματα, δεν έχω παράπονο πάνω σε αυτό. Δεν έρχεται όμως στο γήπεδο.  Βγαίνουμε πρώτη φορά στη Γ` Εθνική και θα έρθει ο κόσμος να το χαρούμε. Ξεκινάει ένα ταξίδι. Δεν αγχωνόμαστε.

Αν πέσουμε πάλι του χρόνου θα κάνουμε πρωταθλητισμό.  Δεν είμαστε από τα σωματεία που να θα πέσουμε θα διαλυθούμε. Ούτε μια στο εκατομμύριο».

 

 

 

Διαβάστε επίσης