Νίκος Οκεκουόγεν: «Δε μου αρέσει η ήττα, θα δίνουμε τα πάντα με τους συμπαίκτες μου» (φωτογραφίες)

 Νίκος Οκεκουόγεν: «Δε μου αρέσει η ήττα, θα δίνουμε τα πάντα με τους συμπαίκτες μου» (φωτογραφίες)

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΕΚ Καβάλας, Νίκος Οκεκουόγεν μίλησε στην Αθλητική Πρωινή για την επιλογή του να έρθει στην Καβάλα, για το πρωτάθλημα της Α2 αλλά και για το όνειρο του ΝΒΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του θηριώδη σέντερ της ΕΚ Καβάλας.

Ερ: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με την ομάδα; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Απ: Αρχικά να έχουμε μία πολύ καλή παρουσία. Ως άνθρωπο δε μου αρέσει η ήττα όπως δεν αρέσει σε κανέναν. Θέλω όπου πηγαίνω να είμαι αξιοπρεπής, ειδικά μέσα στο παρκέ και στο γήπεδο. Θεωρώ πως αυτά που είπε ο πρόεδρος και ο coach ήταν αρκετά για να με πείσουν να έρθω στην ομάδα.

Είναι μία ομάδα που δουλεύει αρκετά και φέτος με νέα παιδιά. Ρώτησα παλιούς παίκτες της ομάδας και μου είπαν πως θα μάθω πράγματα και θα βελτιωθώ, οπότε πιστεύω πως είναι ένα σχολείο. Επίσης, είναι άλλη μία ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω στην Α2 και να μου δώσει ώθηση ώστε να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία στο μέλλον. Για αυτούς τους λόγους επέλεξα την Καβάλα. Από αυτά που άκουσα, έχουμε έναν τρομερό προπονητή και μία τρομερή διοίκηση και θα με βοηθήσουν να πετύχω το στόχο μου, ο οποίος είναι να παίξω πιο ψηλά.

Ερ: Η Α2 είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα;

Απ: Πιστεύω πως πέρσι ήταν πιο εύκολο από ότι φαινόταν. Την Α2 κατηγορία την ξέρω χρόνια. Εκτός από το Αγρίνιο είχα παίξει παλιότερα στο Φιλαθλητικό, οπότε την έχω δει σε διάφορες μορφές. Γενικά είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχει καλούς παίκτες και καλό μπάσκετ

Ερ: Πριν από όλα αυτά είχες μία εμπειρία στα Draft του NBA. Πως έζησες αυτήν την εμπειρία;

Απ: Ήταν μία τρομερή εμπειρία για μένα. Ήταν ένας στόχος που είχα βάλει από πιτσιρικάς. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν κατάφερα να τη ζήσω όπως την ονειρευόμουν. Δεν κατάφερα να πάω σε κάποια workout που με κάλεσαν κάποιες ομάδες από το NBA. Αλλά δεν πτοούμαι συνεχίζω να δουλεύω, ξέρω ότι θέλει πολλή δουλειά για να φτάσω στο επίπεδο του ΝΒΑ και δεν είμαι ακόμα εκεί. Γενικά ήταν μία τρομερή εμπειρία και ικανοποίησα τον μικρό εαυτό μου που κατάφερα να είμαι στους 60 καλύτερους παίκτες στο Draft του ΝΒΑ.

Ερ: Αυτό είναι ένα κίνητρο για σένα;

Απ: Βεβαίως, είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Βάζω στόχους καθημερινά για τον εαυτό μου και στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου σε μία θέση ώστε να μπορώ να πω πως καταφέρνω το στόχο μου.

Ερ: Άργησες να ενταχθείς στην ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα έκανες προπονήσεις;

Απ: Ναι, ήμουν στην Αθήνα και έκανα προπονήσεις με διάφορες μεγάλες ομάδες. Οπότε είμαι αρκετά έτοιμος.

Ερ: Η Καβάλα έχει έναν κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ. Τι υπόσχεση δίνεις στους φιλάθλους της ομάδας;

Απ: Η υπόσχεση που δίνω είναι πως εγώ και οι συμπαίκτες μου κάθε φορά που θα μπαίνουμε στο γήπεδο φορώντας το έμβλημα της Καβάλας, θα δίνουμε τα πάντα, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα είμαστε αξιοπρεπέστατοι και θα τιμάμε το σύλλογο που μας έφερε εδώ, που μας συντηρεί και που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι.

Ερ: Πως σου φαίνεται η πόλη της Καβάλας;

Απ: Φαίνεται εξαιρετική. Δεν έχω προλάβει ακόμα να τη δω καλά αλλά έχω ακούσει από τους συμπαίκτες μου και από τους ανθρώπους της ομάδας πως είναι πολύ όμορφη πόλη.

Ερ: Σε συνοδεύει το γεγονός πως είσαι φίλος με ένα από τους πιο διάσημους παίκτες του ΝΒΑ και του κόσμου, το Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό πως σε κάνει να αισθάνεσαι;

Απ: Δεν αισθάνομαι κάπως επειδή το σκεπτικό μου είναι πως θέλω να είμαι και εγώ κάποια στιγμή εκεί και για αυτό δουλεύω. Είναι τιμητικό για εμένα και για εκείνον που έχει καταφέρει όλα αυτά. Μεγάλωσαν δύσκολα και κατάφεραν με σκληρή δουλειά να φτάσουν εκεί που έφτασαν.

Ερ: Φαίνεται πως ανυπομονείς να παίξεις.

Απ: Ναι, πάντα ανυπομονώ να παίξω έναν αγώνα, είτε είναι φιλικό είτε επίσημο. Θέλω να μπω στη μάχη με τους συμπαίκτες μου.

Ερ: Πέρσι λόγω της πανδημίας είχε πολλά προβλήματα η Α2. Τι εύχεσαι για το πρωτάθλημα;

Απ: Εύχομαι υγεία σε όλους τους παίκτες. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς τους αθλητές καθώς σταματούσε συνέχεια το πρωτάθλημα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή, ο οποίος πρέπει να συντηρηθεί χωρίς να έχει την υποστήριξη της ομάδας. Ουσιαστικά σταματούσε το πρωτάθλημα και μέναμε μόνοι μας. Κάποιες ομάδες συνέχιζαν να προπονούνται αλλά κάποιες σταματούσαν. Οπότε θέλω να πω πως πάνω από όλα είναι το να έχουμε υγεία και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης