Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η ημερομηνία που προτιμά για τις εκλογές και η κριτική στους συλλόγους ποντίων

 Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η ημερομηνία που προτιμά για τις εκλογές και η κριτική στους συλλόγους ποντίων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν την Κυριακή (σήμερα) στην Καβάλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων.

Σχολίασε αρνητικά το πλήθος των εκδηλώσεων εξ αιτίας της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των ποντιακών συλλόγων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν το πρωί. Αφορμή των σχολίων Παναγιωτόπουλου το ότι στην κατάθεση στεφάνων στο Δ. Κήπο δεν παραβρέθηκαν όλα τα σωματεία. Όλοι οι σύλλογοι.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε με την ευκαιρία:

«Τιμήσαμε σήμερα τη θλιβερή επέτειο του ποντιακού ελληνισμού. Λέω τιμήσαμε και όχι εορτάσαμε διότι μια τέτοια περίσταση δεν προσφέρεται για εορτασμούς. Αλλά για να θυμόμαστε, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξεχάσουμε. Δυστυχώς δεν προέκυψε αυτό κατά τον τρόπο που εγώ θα ήθελα αφού οι εκδηλώσεις είναι περισσότερες και οι σύλλογοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

Αλλά αν υπάρχει έλλειψη συνεννόησης σε αυτά, αναρωτιέμαι πως θα συνεχίσουμε τη συνεννόηση στα πολύ πιο μεγάλα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι αυτή η περίσταση για να την τιμήσουμε όπως θα άξιζε, για να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην ξεχάσουμε αυτό το θλιβερό που έγινε και τους ιστορικούς υπαίτιους θα πρέπει να εορτάζεται απ’ όλους.

Με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας. Γιατί το πνεύμα ενότητας ήταν αυτό που κυριαρχούσε όταν ο ελληνισμός σημείωνε νίκες και το πνεύμα αντιπαλότητας ή διχασμού ήταν αυτό που επικρατούσε όταν ο ελληνισμός σημείωνε καταστροφές. Να διδαχθούμε λοιπόν κάτι από αυτό και να πορευτούμε αναλόγως».

Σε ερώτηση για τα νέα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είπε:

«Αυτά τα θέματα είναι αποφάσεις που παίρνει ένας άνθρωπος, ο Πρωθυπουργός. Αναλύει τα δεδομένα κι επιλέγει τον πολιτικό χρόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως θεσμικός και θεσμικά σκεπτόμενος, όπως άλλωστε το έχει δηλώσει, έχει κατά πρώτον στο μυαλό του να εξαντλήσει την 4ετια.

Από εκεί και πέρα βέβαια οι συγκυρίες μεταβάλλονται συνεχώς. Τα δεδομένα μεταβάλλονται. Σε κάθε περίπτωση είναι δική του η απόφαση. Εγώ είμαι υπέρ των εκλογών στο τέλος της 4ετιας γιατί μεταξύ άλλων έχω βάλει και το δικό μου πρόγραμμα. Θα ήθελα να τελειώσω 2-3 μεγάλα θέματα που έχουν να κάνουν με το δικό μου χαρτοφυλάκιο. Της Εθνικής Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση κι όπως και να έχει το πράγμα ατύπως, το βλέπεις αυτό κι από την κίνηση όλων, η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Η οποία θα κρατήσει όλο το Καλοκαίρι και όλο το Φθινόπωρο. Δεν θέλω να παραλείψω να σας πω ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές.

Επομένως η χώρα θα περάσει μια περίοδο δύο μηνών περίπου όπου στην ουσία δεν θα έχει εκλεγμένη και σταθερή κυβέρνηση. Με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Άρα η απόφαση του χρόνου των εκλογών είναι απόφαση που έχει πολλές παραμέτρους. Πρέπει να ληφθεί με πολύ περίσκεψη».

Διαβάστε επίσης