Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ζήτω η Ελλάδα! Χρόνια πολλά!»

 Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ζήτω η Ελλάδα! Χρόνια πολλά!»

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησαν η Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Μιχαήλ Γιωργάλλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, o Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Επιπλέον, στην παρέλαση παρευρέθησαν πολιτικοί αρχηγοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λαμπρή ημέρα σήμερα και λαμπρή Εθνική Γιορτή, διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική η πιο λαμπρή από όλες γιατί ο Εορτασμός της Επετείου της Εθνεγερσίας πρέπει να είναι η πιο λαμπρή Εθνική γιορτή.

Αντλούμε δύναμη και εμπνεόμαστε από το παράδειγμα των Ηρώων του ’21, λαμβάνουμε υπόψη από το παράδειγμά τους ότι όταν είμαστε ενωμένοι κι όταν συμφωνούμε στα βασικά πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις ενδοξότερες, νίκες. Όταν δεν συμβαίνει αυτό και όταν είμαστε διχασμένη κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες.

Φέρνουμε στο μυαλό μας κάτι πολύ απλό, ότι οι Ήρωες του ‘21 αυτοί που πέτυχαν την Εθνική Ανεξαρτησία μέσα από τη θυσία τους και τον αγώνα τους ήταν απλά άνθρωποι με μεγάλη πίστη, μεγάλη αποφασιστικότητα και ακόρεστη δίψα για Ελευθερία.

Άνθρωποι που δεν λογάριαζαν, για να φέρω στο νου μου τα λόγια του Κολοκοτρώνη, «ούτε πώς ήταν οι Τούρκοι ούτε ποιοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις» κι έτσι αγωνίστηκαν και πέτυχαν σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να οφείλουμε να ακολουθούμε το ηρωικό παράδειγμα τους.

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος! Χρόνια πολλά».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης