• 19 Μαΐου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: « Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, στόχος η 12η θέση».

 Νίκος Πενταζίδης: « Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, στόχος η 12η θέση».

Δηλώσεις για τη σπουδαία νίκη μέσα στη Λάρισα αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, έκανε στους 93,7 ο προπονητής της Καβάλα BC Νίκος Πενταζίδης. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι η 12η θέση για να έχει ομάδα της Καβάλας, αβαντάζ έδρας στα πλέι άουτ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια νίκη εκτός έδρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τι έγινε στο γήπεδο της Λάρισας; Που κρίθηκε η αναμέτρηση;

Απάντηση: Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς. Είχαμε σχεδιάσει μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, το τι τακτική θα ακολουθήσουμε.

Γνωρίζαμε το στυλ παιχνιδιού κάποιων παικτών του ΓΣΛ. Πιέσαμε πολύ ψηλά .  Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για όλους τους παίκτες μας να σουτάρουν με σωστές προϋποθέσεις. Τρέξαμε πάρα πολύ  και όλα αυτά βγήκανε μέσα στο γήπεδο. Στην απόδοση μας ήταν ένα ματς, συνέχεια απ` αυτό που κάναμε με τον Ηρακλή. Απλά ο Ηρακλής σαν καλύτερη ομάδα, μπόρεσε και μας κέρδισε στην Καλαμίτσα.

Οφείλεται η νίκη καθαρά στο δικό μας αγωνιστικό στυλ. Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι στην άμυνα και στην επίθεση.

Μας έδωσε αυτοπεποίθηση το ξεκίνημα που κάναμε. Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν καθαρά ότι είμαστε η ομάδα που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Φαινόταν ότι παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ. Αντίθετα ο ΓΣΛ  έπεφτε ψυχολογικά, αφού η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στους +27 υπέρ μας.  Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς αφού είχαμε μια διαφορά ασφαλείας και ήμασταν μέχρι ενός βαθμού εφησυχασμένοι.

Ερώτηση: Η ομάδα σκοράρει στα δυο τελευταία παιχνίδια με πολλά τρίποντα.  Είναι μια καλή είδηση.

Απάντηση:  Σίγουρα. Από τότε που ανέλαβα σαν πρώτος προπονητής, ήθελα να διορθώσει η ομάδα  κάποιο θέμα όσον αφορά τις αποστάσεις, δηλαδή όταν έρθει περίπτωση να σουτάρει ο παίκτης μου, να είναι μόνος του.   Σε αυτό πέρασε λίγος καιρός αλλά βλέπουμε τώρα μεγάλη βελτίωση. Κάνουν τα παιδιά αυτά που τους λέω και οι παίρνουν πάνω τους. Χτίζουν στο γήπεδο αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.   Αυτό  είναι πολύ σημαντικό.

Ερώτηση: Παγιώνετε μια κατάσταση, δηλαδή πέφτει απευθείας ο ΓΣΛ και πάμε στα πλέι άουτ με Αρκαδικό, Ηράκλειο και Μαχητές;

Απάντηση: Απ` ότι φαίνεται έχει και δύσκολο πρόγραμμα ο ΓΣΛ, οπότε μπορούμε να το πούμε αυτό.

Από εδώ και πέρα για μας λέει ΑΕΛ  την επόμενη Τετάρτη. Είναι μια ομάδα που θέλει μια νίκη για να σωθεί μαθηματικά και να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Οπότε θέλει μεγάλη προσοχή αυτό το ματς. Ο Ηρακλής δυσκολεύτηκε να τους κερδίσει.

 Η ΑΕΛ είναι πολύ καλή ομάδα και στην αρχή ξεκίνησε με 5 στα 5.

Δυο ομάδες υποβιβάζονται απευθείας και δυο ομάδες από τα πλέι άουτ.  Δε μπορούμε να γλυτώσουμε τα πλέι άουτ. Θέλουμε όμως το πλεονέκτημα έδρας.

Αυτό θα γίνει αν τερματίσουμε στη 12η θέση.

Να μπορέσουμε να βάλουμε από κάτω το Ηράκλειο και τα Πεύκα.  Να τερματίσουμε στη 12η θέση για να έχουμε αβαντάζ έδρας.

Με τους Μαχητές παίζουμε εντός έδρας προτελευταία αγωνιστική.

Για τη 12η θέση μάλλον δεν αρκούν οι εντός έδρας νίκες. Ετσι όπως είναι το πρόγραμμα, ίσως χρειαστούμε μια νίκη εκτός με τον Εθνικό η το Δούκα. Ο Δούκας σίγουρα δε θα είναι αδιάφορος.

Ο Εθνικός  μπορεί να είναι.  Θα δούμε τα αποτελέσματα.

 Θα προπονηθούμε Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο και θα δούμε ανάλογα να κάνουμε τη μέρα του Πάσχα το βράδυ.  Θα εξαρτηθεί πως θα είμαστε στις δυο προπονήσεις πριν την Κυριακή του Πάσχα.  Κάποια παιδιά προς την Αθήνα δε θα πάνε, θα μείνουν εδώ.  Τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, θα πάνε.

 Ερώτηση: Οπότε έχει δρόμο η υπόθεση αλλά η νίκη στη Λάρισα ανεβάζει τη ψυχολογία.

Απάντηση: Σίγουρα. Όταν έχεις νέα παιδιά στο ρόστερ που με το παραμικρό αλλάζουν τα συναισθήματα τους, η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι.

Μετά το ματς με τον Ηρακλή ήταν όλοι στεναχωρημένοι και τους είπα, ότι σήμερα είναι μέρα χαράς.

Ικανοποίησαν όλο τον κόσμο που ήταν στην Καλαμίτσα, τη διοίκηση και όλοι μιλάγανε για τα καλύτερα λόγια  που ήταν η ομάδα ανταγωνιστική απέναντι στον Ηρακλή και έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ηταν σαν νίκη.

Ερώτηση: Βοήθησαν και οι Καβαλιώτες φίλαθλοι που ήρθαν στη Λάρισα.

Απάντηση: Φυσικά και τους ευχαριστούμε πολύ. Στο γήπεδο ήταν 100 Λαρισαίοι και 50 Καβαλιώτες.  Αυτοί που ακουγότανε συνέχεια ήταν οι δικοί μας φίλαθλοι. Παροτρύνανε τους παίκτες συνέχεια. Η βοήθεια τους ήταν σημαντική.

Ερώτηση: Αν είχαμε τουλάχιστον έναν ακόμη ψηλό, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Απάντηση:  Εντάξει τώρα δε γίνεται διαφορετικά.

Τελείωσε το θέμα με τον Αναστασάκη.  Εμείς τώρα θέλουμε παιδιά που θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

 * Η ΕΚ ΚΑΒΑΛΑ BC ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η ΚΑΒΑΛΑ BC ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Γ ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Διαβάστε επίσης