• 26 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: «Θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά»  

 Νίκος Πενταζίδης: «Θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά»  

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της ΕΚ Καβάλας Νίκος Πενταζίδης δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει η ομάδα του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Τα νέα παιδιά θα έχουν το βασικό ρόλο στο υπόλοιπο της σεζόν ενώ είναι γνωστό ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α2 κατηγορία του μπάσκετ.

Αναλυτικά  η συνέντευξη.

Ερ: Επιτέλους μετά από 5 μήνες επιστρέφετε σε αγωνιστική δράση.

Απ: Σίγουρα υπάρχει μια ικανοποίηση και για μας τους προπονητές και για τους αθλητές.

Όλα τα παιδιά θέλουν να αγωνιστούν, να παίξουν. Κάνουν κάτι το οποίο αγαπάνε πάρα πολύ ενώ οι περισσότεροι δεν το έχουν καν σαν επάγγελμα. Κάναμε όλοι μας πολύ υπομονή και περιμέναμε την έναρξη.

Βέβαια καλό ήταν να ανοίξουν και οι άλλες οι κατηγορίες, η Β`και Γ Εθνική αλλά και τα τοπικά. Δυστυχώς μέχρι αυτή τα στιγμή δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Ερ: Πως θα παρουσιαστεί η ΕΚ Καβάλας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος; Ποιο θα είναι το στίγμα της ομάδας;

Απ: Εμείς θα μπορούσαμε όπως έκαναν το Αγρίνιο και ο Κόροιβος Αμαλιάδας να μην κατεβούμε στο πρωτάθλημα αφού καμία ομάδα δεν πέφτει από την κατηγορία ενώ δεν υπάρχει και αφαίρεσε βαθμών αλλά η διοίκηση για το πρεστίζ της ομάδας από τη στιγμή που είμαστε και ένας σύλλογος ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικός στο μπασκετικό στερέωμα, θεώρησε πολύ σωστά για μένα ότι πρέπει να κατεβούμε.

Σίγουρα από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες απουσίες σε σχέση με το ρόστερ των 5 πρώτων αγωνιστικών. Η κατάσταση με την πανδημία την οποία όλοι βιώνουμε έβαλε κάποιες άλλες προτεραιότητες και στους αθλητές του μπάσκετ.

Πολλά παιδιά κοίταξαν το κομμάτι της αποκατάστασης μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Έτσι και σε μας θα υπάρχουν 2-3 απώλειες που ενδεχομένως να έχουμε.

Η ομάδα δεν θα είναι τόσο ισχυρή. Είναι ένα κομμάτι που το συζητήσαμε με τον κ. Παππά και συμφωνήσαμε στο ότι πλέον δεν μας ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι αλλά περισσότερο μας ενδιαφέρει περισσότερο να παίξουν νέα παιδιά στην ομάδα μας.

Σε μερικά ματς μπορεί να ανοίξει η διαφορά και να χάνουμε με μεγάλες διαφορές, το γνωρίζουμε αυτό καθώς δεν θα παίξουν σημαντικά μέλη της ομάδας αλλά θα μπούμε να παίξουμε για να δώσουμε εμπειρίες στα νέα παιδιά και να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Ερ: Θα ανέβουν κάποια παιδιά από τα τμήματα υποδομή;

Απ: Ακριβώς. Θα έρθουν δυο παιδιά 15χρονών. Είμαστε σε αυτή τη φιλοσοφία όσον αφορά τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας.

Στη Β` Εθνική είχαμε ανεβάσει τον Ζώτο στο ανδρικό τμήμα ο οποίος έπαιξε μέχρι και πεντάδα σε μερικά ματς. Φέτος ανεβάσαμε τον Πρασίνη ο οποίος προέρχεται και αυτός από το Εφηβικό και ήδη έπαιξε στα πέντε πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Τώρα ήρθε η ώρα να παίξουν και 2-3 από το παιδικό της ομάδας.

Σίγουρα βλέπουμε κάποια πράγματα για την επόμενη σεζόν. Παράλληλα να πάρουν όλα τα παιδιά εμπειρίες σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα.

Όταν θα είναι έτοιμα τα παιδιά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και σε κάποια παιχνίδια.

Σίγουρα κοιτάμε τα τμήματα  υποδομής του συλλόγου. Συνεχίζεται μια δουλειά η οποία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με σκοπό να βγούνε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.

Ερ: Είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, ουδείς γνωρίζει το τι πρόσωπο θα δείξουν οι ομάδες μετά από 5 μήνες.

Απ: Σίγουρα. Απλώς σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες αν εξαιρέσουμε μια, έχουν ήδη ένα μήνα προπόνηση, εμείς ξεκινήσαμε την Τετάρτη που μας πέρασε.

Ξεκινήσαμε αργά αλλά θα μπορούσαμε και εμείς να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο δεν πράξαμε.

Με λίγες προπονήσεις βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Γνωρίζω το κόστος που θα έχει αυτό το πράγμα επειδή προέρχομαι από δυο καλές χρονιές σαν προπονητής είτε με το εφηβικό είτε με το ανδρικό που κέρδισε άνοδο και ξέρω ότι σε μερικά ματς μπορεί και αν διασυρθούμε.

Δε λογαριάζω όμως το κόστος. Μας ενδιαφέρει να παίξει η ομάδα με νέα παιδιά. Αυτό που ζητάω από τους φιλάθλους είναι σε καμία περίπτωση να μην ρίξουν ευθύνες στα παιδιά.

Θεωρώ σωστή την απόφαση της διοίκησης. Δε θα φταίνε τα παιδιά σε καμία περίπτωση αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Ενδεχομένως να μην κάνουμε και νίκη. Θέλω όμως όλο το βάρος να πέσει πάνω μου.

Ερ: Βέβαια δεν υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο.

Απ: Δεν υπάρχει άγχος σε αυτό. Η ομάδα για αυτό το λόγο κατεβαίνει και με πολλά νέα παιδιά.

Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά τα οποία καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλό είναι ότι δεν πέφτει καμία ομάδα. Πάμε όντως χωρίς άγχος. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι μια μεταβατική χρονιά στην οποία θα δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες να πάρουν τα ηνία της ομάδας, να γίνουν πρωταγωνιστές.

Γνωρίζουμε το κόστος που θα έχει αυτό το πράγμα. Πρέπει να σταθεί ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και να στηρίξει την προσπάθεια που  κάνουμε.

Διαβάστε επίσης