Νίκος Σιδηρόπουλος: «Απόλυτα δίκαια ο ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Α` κατηγορία»

 Νίκος Σιδηρόπουλος: «Απόλυτα δίκαια ο ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Α` κατηγορία»

Για την άνοδο του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα στην Α` κατηγορία, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή, ο προπονητής του συλλόγου Νίκος Σιδηρόπουλος.

Τόνισε ότι απόλυτα δίκαια η ομάδα του Δήμου Παγγαίου αλλάζει κατηγορία. Ακόμη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες που είχε στη διάθεση του αλλά και για τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας.

Ερ: Δίκαια αλλάζει κατηγορία ο ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα;

Απ: Απόλυτα δίκαια, είναι πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος με μικρά κακά διαστήματα, ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και έχοντας μάλιστα αποτελεσματικότητα σε υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ερ: Είχε σταθερότητα η ομάδα από την αρχή της περιόδου. Ήταν πάντα στην κορυφή.

Απ: Σταθερότητα σίγουρα είχε η ομάδα και κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, χρειάζεται σταθερότητα. Εμείς συναντήσαμε πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημα της σεζόν, κυρίως με τραυματισμούς αλλά και με παιδιά τα οποία λόγω της τουριστικής περιόδου στην περιοχή, έχουν δουλειές.

Στους αγώνες του Κυπέλλου πήγαμε με 13-14 παίκτες και την 1η αγωνιστική με 11. Αργότερα και στη διάρκεια της σεζόν, τα παιδιά τελειώσανε με τις δουλειές τους και η ομάδα δούλεψε πολύ, έχοντας πειθαρχία, συγκέντρωση στο στόχο, καλό αγωνιστικό ρυθμό, ομοιογένεια και ποιότητα.

Οπότε ήρθε το αποτέλεσμα το οποίο μας κάνει όλους χαρούμενους.

Ερ: Η δομή του ρόστερ πως ήταν; Κράμα έμπειρων με νεαρούς;

Απ: Όσον αφορά την ακαδημία λειτουργεί υποδειγματικά εδώ και τρία χρόνια και πιστεύω ότι κάποια στιγμή από τα τμήματα υποδομής θα ανέβουν παιδιά και στη μεγάλη ομάδα. Είχαμε όμως αρκετούς νεαρούς αλλά και τους έμπειρους, οι οποίοι παραδοσιακά υπάρχουν στις τοπικές ομάδες. Το ρόστερ ήταν μικρό στον αριθμό.

Τα παιδιά όλα έκαναν υπερπροσπάθεια. Δε ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα, όλοι βοήθησαν. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί αντέξανε στην πίεση του πρωταθλητισμού. Όλη τη χρονιά δουλέψανε και είχαν την πεποίθηση ότι θα φτάσουν στο στόχο που υπήρχε μπροστά μας.

Ερ: Η διοίκηση στάθηκε κοντά στην προσπάθεια της ομάδας, απ` ότι φανταζόμαστε.

Απ: Στα ερασιτεχνικά σωματεία όλοι είναι ήρωες, αυτοί που συμμετέχουν στις διοικήσεις. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπάθησε να παρέχει τα πάντα, έκανε ότι μπορούσε. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια όλοι τους. Είμαι χαρούμενος που κάναμε αυτούς τους ανθρώπους υπερήφανους.

Ερ: Οι φίλαθλοι ήρθαν στο γήπεδο, σας συμπαραστάθηκαν;

Απ: Το χωριό είναι μικρό πληθυσμιακά. Δεν έχει πολλούς κατοίκους, οι φίλαθλοι είναι λίγοι στον αριθμό αλλά είναι κοντά στην ομάδα. Έρχονται στο γήπεδο, ακολουθούν την ομάδα. Θεωρώ ότι και αυτούς τους κάναμε υπερήφανους.

Ερ: Πως ήταν το πρωτάθλημα στον Α` όμιλο της Β` κατηγορίας; Πόσο μεγάλος ήταν ο βαθμός δυσκολίας;

Απ: Το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό με τρεις ομάδας να πηγαίνουν για τον τίτλο. Είχε φυσικά και ομάδες πιο αδύναμες. Η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα και ήμασταν εμείς είχαμε ελάχιστες απώλειες βαθμών.

Αυτό δείχνει και το βαθμό δυσκολίας για την 1η θέση. Η ΑΕΚ Καβάλας έκανε παρόμοια πορεία με μας και ο Ατρόμητος Ακροβουνίου παρουσίασε ένα ισχυρό σύνολο, ξεκινώντας που δυνατά το πρωτάθλημα. Είχε δύσκολες έδρες, ήθελε μεγάλη προσοχή. Ήταν καλό πρωτάθλημα, όμορφο, υγιές.

Ερ: Έγινε κάποια συζήτηση για την επόμενη μέρα στην ομάδα; Εσύ θα παραμείνεις στο πόστο του προπονητή;

Απ: Μετά την τελευταία  αγωνιστική που μας πέρασε όπου και  κρίθηκε μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάναμε μια συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας. Εγώ συμφώνησα με τη διοίκηση να συνεχίσω.

Σίγουρα χρειάζονται πράγματα. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Α` κατηγορία είναι δύσκολη υπόθεση. Το ρόστερ είναι μικρό σε αριθμό και θέλει βάθος. Φυσικά θέλουμε και ποιοτικές προσθήκες.

Οργανωτικά δε νομίζω ότι η διοίκηση του Αγίου Ανδρέα έχει προβλήματα. Το κλίμα είναι πολύ καλό δομημένο. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Ο στόχος είναι να μείνουν όλα τα παιδιά που ήταν και φέτος στο ρόστερ και να δούμε τι στοχευμένες προσθήκες χρειαζόμαστε προκειμένου η ομάδα να πετύχει το στόχο της, στην Α` κατηγορία.

Ερ: Στην περιοχή είστε τρεις ομάδες στην Α` κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ, ο Βρασίδας και ο Κεραυνός Ελευθερών. Αυτό τι σημαίνει; Θα υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σας;

Απ: Ελπίζω ο ανταγωνισμός να είναι υγιής.

Να κρατηθεί ο ανταγωνισμός σε καλά επίπεδα. Μέσα στη χρονιά θα έχει 6 τοπικά ντέρμπι, η περιοχή μας. Αυτό είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο, αρέσει και σε μας, αρέσει σε όλους. Θα δημιουργήσει πρόσθετο ενδιαφέρον.

Συγκυριακά πάντως είναι έτσι τα πράγματα, όσον αφορά τη συμμετοχή τριών ομάδων της περιοχής στην Α` κατηγορία. Ο Βρασίδας παραδοσιακά είναι μια ομάδα της Α` κατηγορίας η οποία έχει παίξει και στη Δ` Εθνική. Μακάρι να κρατηθούν οι ομάδες στην Α` κατηγορία και να έχουν διάρκεια.

Είναι καλό για την περιοχή. Είναι καλό και για το Δήμο Παγγαίου.

Ερ: Τελειώνοντας τη χρονιά ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

Απ: Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκε μέσα στο γήπεδο για να έρθει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτά τα παιδιά κερδίσανε το σεβασμό όλων και αξίζουν συγχαρητήρια. Μετά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση.

Ήταν η διοίκηση εκεί όλη τη χρονιά και πάλεψε για την ομάδα, προκειμένου  να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Οι άνθρωποι αυτοί ξόδεψαν πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειες τους και βοήθησαν πάρα πολύ την προσπάθεια που έγινε.

Τέλος τον κόσμο. Ήταν κοντά και μας στηρίξανε, ποτέ δεν έγινε το παραμικρό ανάμεσα μας. Ήταν κοντά μας σε αυτή την πραγματικά εξαιρετική πορεία, την οποία όλοι μας ευχαριστηθήκαμε.

Διαβάστε επίσης