«Νοικυρέψαμε τον Δήμο θωρακίζοντάς τον με μεγάλα έργα υποδομών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια σύγχρονη Θάσο»

 «Νοικυρέψαμε τον Δήμο θωρακίζοντάς τον με μεγάλα έργα υποδομών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια σύγχρονη Θάσο»

Τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη Θάσο, που να χωράει περισσότερο πληθυσμό, περισσότερους τουρίστες. Που «θα έχει» και για τα παιδιά της. Δεν μείναμε μόνο στο σήμερα.

 

Αρχίσαμε με το νοικοκύρεμα του πιο χρεωμένου και «κόκκινου» Δήμουπετυχαίνοντας μηδενισμό των χρεών και πλεόνασμα εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του. Εν μέσω μνημονίων και πρωτοφανών περικοπών, όχι μόνο τον κρατήσαμε όρθιο αλλά τον καταστήσαμε εύρωστο και ανταγωνιστικό. Όταν τα πάντα περνούσαν στο ΤΑΙΠΕΔ, εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε να περιέλθει στο Δήμο το Λιμενικό Ταμείο και για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος να έχει έσοδα από τα υπερκέρδη των ναυτιλιακών.

 

Μέσα στη χειρότερη δημοσιονομικά περίοδο, καταφέραμε να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα και υποδομές που όλοι οι άλλοι Δήμοι είχαν πραγματοποιήσει τις δύο ή τρεις προηγούμενες δεκαετίες.

 

Υλοποιούνται τα μεγαλύτερα έργα υποδομών και δικτύων της Θάσου, αυτά που μας κράτησαν όρθιους την περίοδο της τουριστικής έκρηξης και του πολλαπλασιασμού των τουριστών. Αυτά που έβαλαν τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.

 

Βάλαμε τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη Θάσο, με έργα υπόγεια που αυξάνουν την χωρητικότητά της. Δεν αρχίσαμε με έργα-βιτρίνα για να γκρεμίσουμε στη συνέχεια όσα χτίσαμε.

 

Με το Project 2020, το αναπτυξιακό μας σχέδιο που αλλάζει την εικόνα της Θάσου, εκμεταλλευόμαστε πολλαπλές χρηματοδοτικές πηγές για τον εκσυγχρονισμό του νησιού μας. Αρχίζει το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ για την διάσωση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του διαχρονικού πλούτου της Θάσου: του δάσους της.

 

Ο Δήμος Θάσου μπαίνει στην εποχή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και της τηλεθέρμανσης. Μπαίνει στην εποχή των δικτύων ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας εισάγοντας καινοτομίες όπως ο πλήρης τηλε-έλεγχος και τηλεχειρισμός των δικτύων μας αλλά και το καθολικό, ελεύθερο WiFi σε όλο το νησί.

 

Αρχίζει μια εποχή με αναπλάσεις βασισμένες στην αρχιτεκτονική τοπίου, με βιοκλιματικούς κανόνες και με εξοικονόμηση ενέργειας. Η εποχή που η Θάσος θα διαθέτει την πιο «πράσινη» μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και που θα κατακτήσει την πρωτιά στην ανακύκλωση. Με στόχο τα Μηδενικά Απορρίμματα.

 

Αποτελούμε πανελλαδικό «πιλότο» και υπόδειγμα προς μίμηση για μια σειρά καινοτόμων έργων, όπως η πλήρης αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με LED, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αξιοποίηση της βιομάζας του δάσους.

 

Και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, «βάζοντας πλάτες» για να μην κλείσουν υπηρεσίες, χρηματοδοτώντας πάγια έξοδα και ενέργειες που κράτησαν ανοιχτά και σε πλήρη ανάπτυξη το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, την Πυροβεστική Υπηρεσία, τον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων.

 

Είμαστε η δημοτική αρχή που κατάφερε την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ μετά από χρόνια μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς και πιέσεων στις ηγεσίες των συναρμόδων Υπουργείων και τώρα αγωνιζόμαστε για να φτιαχτεί στο νησί μας Μονάδα Αιμοκάθαρσης για την κάλυψη των αναγκών δεκάδων συμπολιτών μας.

 

Συνεχίζουμε τον εντατικό αγώνα, με επιστημονική τεκμηρίωση, ώστε να αναγνωριστεί η Θάσος ως «μη δορυάλωτη» περιοχή, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα των ιδιοκτησιών του Δημοσίου στο νησί.

 

Ζητούμε από τους Θάσιους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ. Ζητούμε να στηρίξουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών, το Project2020, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.project2020.gr

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Επικεφαλής του συνδυασμού «Μόνο για τη Θάσο»

Διαβάστε επίσης