Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ : Να εξεταστεί πάλι στο Δ.Σ. το αίτημα των μελών μας

 Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ : Να εξεταστεί πάλι στο Δ.Σ. το αίτημα των μελών μας

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας στις 15/12/2022 στην 31η συνεδρίαση και την μη έγκριση κατά πλειοψηφία του σώματος του πρακτικού, της 123η απόφασης της επιτροπής κυκλοφορίας και προσβασιμότητας.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η 407 απόφαση αφορούσε τη ψήφιση της γνωμοδότησης της επιτροπής κυκλοφορίας και  προσβασιμότητας, στην οποία εκτός των άλλων υπήρχαν και 13 θέματα που αφορούσαν άτομα με αναπηρία και τις αιτήσεις τους για την χορήγηση προσωπικής θέσης στάθμευσης έξωθεν της οικίας τους για την διευκόλυνση των μετακινήσεών τους. Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εισήγησή πέρασε θετικά από διάφορες επιτροπές του Δήμου όπως την Επιτροπή Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και από την Τοπική Δημοτική Κοινότητα Καβάλας.

Έντονο προβληματισμό μας γεννάει το γεγονός της άρνησης, της αποχής αλλά και της δήλωσης παρών 20 δημοτικών συμβούλων που δεν προχώρησαν για τους δικούς τους προσωπικούς ή παραταξιακούς  λόγους στη ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης, δημιουργώντας αναστάτωση και προβληματισμό στα μέλη μας που ανέμεναν με αγωνία την απόφαση.

Επειδή θεωρούμε ότι ούτως ή άλλως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φτάσουν στο σημείο υλοποίησης των αποφάσεων, θα θέλαμε τα θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑμεΑ να εξετάζονται και να διαχειρίζονται από την υπόλοιπη θεματολογία που κατατίθεται προς ψήφιση. Ώστε να λαμβάνουν την ανάλογη προτεραιότητα και να ψηφίζονται ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα γενικότερα θέματα. προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις στα ήδη κατατεθειμένα αιτήματα των ΑμεΑ που αφορούν συνήθως τις θέσεις ΑμεΑ που τους εξυπηρετούν, καθώς είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα τους για την διευκόλυνσή της καθημερινότητάς τους.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση και επανεξέταση του θέματος με ενσυναίσθηση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν μικροπολιτικές και παραταξιακές αγκυλώσεις, αγκυλώσεις που δεν δίνουν άμεσες και θετικές λύσεις.

 

Το Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης