• 4 Μαΐου 2024,

Νυμφαία & Σία: Πάρεργα και Παραλειπόμενα

 Νυμφαία & Σία: Πάρεργα και Παραλειπόμενα

Αίσθηση προκάλεσε, στον τουριστικό κόσμο του νησιού, μια επιστολή που κυκλοφόρησε γνωστό Γραφείο διακίνησης επισκεπτών στο νησί! Αποδέκτες της επιστολής είναι ιδιοκτήτες καταλυμάτων που έχουν εμπορική σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο αλλά στην ουσία είναι όλος ο τουριστικός πληθυσμός της Θάσου!

Η επιστολή επεσήμανε μια σειρά από προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι οδικοί μας πελάτες  τόσο στον προγραμματισμό του ταξιδιού τους όσο και κατά την πραγματοποίηση του! Το αγκάθι στον προγραμματισμό είναι τα μοριακά τεστ, η τιμή τους, τα όρια ηλικίας των παιδιών που υποχρεούνται να τα κάνουν και σε τελική ανάλυση πόσo αυτό το έξοδο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό διακοπών μιας οικογένειας!

Δεύτερο πρόβλημα σε σπουδαιότητα είναι τα ωράρια λειτουργίας που έχουν οι συνοριακοί σταθμοί και κατά ποσό τηρούνται αυτά αλλά και η διάρκεια των ελέγχων που πολλές φορές είναι μια χρονοβόρα διαδικασία ανάλογα με την επάρκεια του προσωπικού.

Αυτό όμως είναι κάτι που ουδόλως ενδιαφέρει τον επισκέπτη, είναι όμως αυτό που διαμορφώνει την εντύπωση του πελάτη/ επισκέπτη για το αν είναι ευπρόσδεκτος η όχι!

Συχνά τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε απέχθεια του επισκέπτη προς την χωρά που τον ταλαιπωρεί και συχνά η επιλογή του προορισμού εξαρτάται από τέτοιες μικρές λεπτομέρειες!

Με αφορμή αυτή την επιστολή, και την συζήτηση που δημιούργησε, Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι οι συνοριακοί σταθμοί είναι καταστήματα υποδοχής πελατών της βαριάς μας βιομηχανίας, πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί και επανδρωμένοι και κανένας δεν μπορεί να παίζει, με το άνοιγμα τους η το κλείσιμο τους, για πολίτικους ή πελατειακούς σκοπούς!

Τα προβλήματά,  που τωρα ανακύπτουν, ήταν σε γνώση των κρατικών και περιφερειακών αρχών και πολλοί φορείς του τουρισμού τα ανέφεραν στα υπομνήματα τους κατά την διάρκεια του χειμώνα! Η τιμή των μοριακών τεστ πανευρωπαϊκά είναι υψηλή!

Εδώ το αόρατο χέρι της αγοράς έχει τον πρώτο λόγο στην αισχροκέρδεια  αλλά  η βαριά μας βιομηχανία τείνει να γίνει πολύ ελαφριά αν συνεχιστεί αυτή η τακτική και καλό θα είναι να επανεξετάσουμε τα όρια ηλικίας των παιδιών που υποχρεούνται από 5 χρονών να έχουν μοριακό τεστ όπως η επιστολή αναφέρει!

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα χερσαία μας σύνορα, στα αεροδρόμια, όπως και πέρυσι, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη! Είναι σωστό να έχουμε διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου[1]  η αυτό γίνεται επιλεκτικά και στοχευμένα όπως, με το δίκιο τους,  πολλοί πιστεύουν.

[1] π.χ. στην επίσημη σελίδα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών (31.05.2021) στέκεται  ότι κατά την  είσοδο στην Ελλάδα από  τα χερσαία σύνορα εκτός των Ευζώνων, Προμαχώνα και Ορμενιου επιβάλλεται στον επισκέπτη της ελληνικής επικράτειας μια επταήμερη καραντίνα. Ποιος θα επέμβει να γίνει διόρθωση;

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/griechenland-node/griechenlandsicherheit/211534?fbclid=IwAR0u4jfs5DNkeegv0uttKBvnrwCVEL_PrlUBCwD2OC41egXJIGOJeWaiuXM#content_0

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης