• 9 Μαΐου 2024,

O Γιούνκερ στην προεδρία και στην απομόνωση η Βρετανία …

 O Γιούνκερ στην προεδρία και στην απομόνωση η Βρετανία …

Ο Γιούνκερ είναι ο νέος πρόερος της Κομισιόν και όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέϊβιντ Κάμερον ο οποίος τους προηγούμενες μήνες είχε ταχθεί ξακάθαρα ενάντια σε μια τέτοια προεδρία και σήμερα που ο Γιούνκερ είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν καταλαβαίνετε οτι ο κλοίος για τον Βρετανό σφίγγει πέρα του γεγονότος οτι απομονώνεται όλο και πιο πολύ στην Ε.Ε.
Αυτό είναι που φοβούνται οι εταίροι.
Μήπως αυτή η απομόνωση οδηγήσει την Βρετανία στην πόρτα της εξόδου αν και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη πρόβλημα αφού η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε ήτανε περισσότερη ψυχολογική.
Η Βρετανία ούτε την λίρα είχεγκαταλείψει για χάρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε κανείς μπορούσε και μπορεί να της επιβάλει την οικονομική της πολιτική.
Η Βρετανία είναι μέχρι μέλος της Ε.Ε. με μια μια ιδιαίτερη όμως ανεξαρτησία κινήσεων και αποφάσεων.
Πάντως οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένουν να κάνουν την ήττα του Κάμερον πιο γλυκειά είναι διατεθειμένοι να κάνουν παραχωρήσεις στην Βρετανική κυβέρνηση και να δείξουν μια μεγαλύτερη ευελιξία στις μεταξύ τους σχέσεις.
Με αυτούς τους τρόπους θέλουν να διώξουν απο το μυαλό του Κάμερον τις σκέψεις εξόδου απο την Ε.Ε.
Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά.
Προχθές το βράδυ της Παρασκευής είχαμε ένα μπουρίνι που θύμισε τα μπουρίνια του πρώτου 15θημέρου του Ιούνη.
Βέβαια το μπουρίνι της Παρασκευής εκτός απο πολλά αστραπόβροντα είχε και πολύ βροχή.
Έπεσε πολύ νερό και για πολύ ώρα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτή η εβδομάδα θα είναι καλοκαιρινή χωρίς απρόοπτα και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική πρόβλεψη της ΕΜΥ υπάρχει και δελτίο που μας ενημερώνει για την κινητικότητα των κουνουπιών που πλέον έχουν ξεκινήσει τις καταδρομικές πτήσεις και στην διάρκεια της ημέρας.
Μέρα μεσημέρι και μπορεί να σε διαλύσουν.
Για τον λόγο αυτό το φετεινό καλοκαίρι η ταμπλέτα δεν βγαίνει ποτέ απο την μπρίζα.
Απλά αλλάζεις την ταμπλέτα και την έχεις να βαράει όλη την ημέρα.
Αλλιώς δεν την βγάζεις καθαρή.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές απέχουμε μερικές μόνο ώρες απο το παιχνίδι νοκ – άουτ της Εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα που σε περίπτωση νίκης θα μας πετάξει στον ουρανό με τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
Πάντως η Κολομβία που μας κέρδισε 3-0 προχθές κέρδισε και απέκλισε την Ουρουγουάη Σουάρεζ που είδε το παιχνίδι απο την πατρίδα του αφού η ποινή που του έριξε η FIFA τον τελείωσε για τους επόμενους τουλάχιστον μήνες και απο την Εθνική αλλα και απο την Λίβερπουλ που σκέφθεται να την πουλήσει.
Τώρα όσο αφορά την Εθνική μας μακάρι να πέρασε και όλη την εβδομάδα να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί της.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία απο το πρωί της Παρασκευής που μας πέρασε ΄μέχρι το πρωί του Σαββάτου σε όλη την Ελλάδα είχαμε 46 πυρκαγιές.
Ευτυχώς καμμιά εδώ προς τα δικά μας μέρη.
Καταλαβαίνετε σε εποχή κρίσης που όλα έχουν δυσκολέψει πόσο έχει δυσκολέψει και η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς αφού είναι γνωστό και πρό κρίσης οτι στην Ελλάδα με πορδές προσπαθούσαμε να βάψουμε τα αυγά.Πόσο μάλιστα τα τελευταία 4 χρόνια που άυτές οι πορδές έρχονται με δόσεις.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης