O κόσμος να γυρίσει ανάποδα σήμερα θα έχουμε συμφωνία !

 O κόσμος να γυρίσει ανάποδα σήμερα θα έχουμε συμφωνία !

Όπως έχετε καταλάβει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το κρίσιμο Eurogroup της σημερινής ημέρας με θέμα αποκλειστικά την συμφωνία με την Ελλάδα που εκκρεμεί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Εμείς φωνάζουμε απο καιρό οτι η συμφωνία έχει κλείσει και οτι όλα αυτά σενάρια τρομοκρατίας που ακούγονται όλες αυτές τις μέρες και κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε είναι παραμύθια της χαλιμάς και δεν θα πρέπει να τσιμπάτε.

Το Eurogroup που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες θα πάει εξαιρετικά και σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα απο την ώρα της έναρξης του θα ανακοινώσουν σε πανυγηρικό κλίμα και οι δύο πλευρές την επίτευξη της συμφωνίας που θα δώσει στην Ελλάδα την ανάσα που ψάχνει αλλα δεν θα είναι και το τέλος αφού όπως όλα δείχνουν θα βγούμε απο το αδιέξοδο με μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τα τέλη του 2015 όπου θα ξεκινήσουν και πάλι τα πάρε – δώσε με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα.

Οι Ευρωπαίοι λένε οτι ώς αντάλλαγμα για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα δώσουν όλα τα λεφτά που χρειάζονται για να πληρώσουμε τις δόσεις που έχουν συσσωρευτεί για τέλη του μήνα και ανάλογα με την γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης και την διάθεση  για μεταρρυθμίσεις μέχρι τέλος του χρόνου μπορεί να μας δώσουν και κάτι παραπάνω για να ενισχύσουμε την ρευστότητα στην ελληνική αγορά.

Σήμερα Δευτέρα θα έχουμε λύση αλλά δεν θα είναι οριστική αφού σε μερικούς μήνες θα πρέπει να κάτσουμε και πάλι στο ίδιο τραπέζι για την αξιολόγηση της παράτασης και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και απο τα μέτρα που θα μας ζητήσουν να πάρουμε προκειμένου να ύπάρξει αυτή η παράταση του προγράμματος και ελπίζουμε οτι θα είναι ήπια και δεν θα έχουν καμμία σχέση με τα μέτρα που διαβάζουμε στις εφημερίδες και ακούμε στα ραδιόφωνα οτι έρχονται.

Ο Τσίπρας το έχει πεί προς κάθε κατεύθυνση οτι τα επόμενα μέτρα θα πρέπει να έχουν άρωμα ανάπτυξης.

Ανάπτυξη με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν γίνονται.

Να είστε σίγουροι οτι ολα θα πάνε καλά σήμερα και αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα πανυγηρική και για την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βρεί τρόπο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη χωρίς πολλές αναγούλες.

Μέσα απο αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία των 5 μηνών καταλάβαμε  και εμείς οτι οι εταίροι δεν θέλουν με τίποτα να ζήσουν ένα GREXIT που θα έχει πολύ πιο σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακόμα και ο Σόϊμπλε τρέμει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση και για τον λόγο αυτό στο σημερινό Eurogroup θα έχουμε συμφωνία πρίν καλά – καλά ξεκινήσει.

Γκόλ απο τα αποδυτήρια που το λένε.

Χαλαρώστε αγαπητοί αναγνώστες της στήλης και μην σκάτε.

Ολα κανονισμένα τα έχουν.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η μάζωξη των φιλοευρωπαίων στην πλατεία Συντάγματος μερικά 24άωρα πρίν απο το κρίσιμο Eurogroup.

Είναι σίγουρο οτι πίσω απο την αυθόρμητη (¨;) αυτή διαμαρτυρία κρύβονται τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που διάλεξαν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους σε λάθος τάϊμινγκ.

Έπρεπε να κάνουν υπομονή να γίνει η συμφωνία βγάζοντας προς τα έξω ένα αρραγές μέτωπο και οχι μια εικόνα εμφυλίου πολέμου.

Ορισμένα πράγματα είναι και θέμα τακτικής.

Ολοι οι έλληνες θέλουν Ευρώπη και είναι ελάχιστοι αυτοί που θέλουν η χώρα να πορευτεί εκτός Ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι παίζουν το παιχνίδι τους προκειμένου να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν απο μια συμφωνία που έρχεται και εμείς δεν θα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα τους.

Καλή σας ημέρα και καλή συμφωνία.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης