Ο Άγιος Βασίλης του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ ήρθε από την Καισάρεια

 Ο Άγιος Βασίλης του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ ήρθε από την Καισάρεια

Από τη Δευτέρα, σε σπηλιά που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ της Νέας Καρβάλης, ο Άγιος Βασίλης περιμένει μικρά και «μεγάλα» παιδιά. Το πρόγραμμα των επισκέψεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και σήμερα. Περιλαμβάνει προγραμματισμένα ραντεβού με μαθητές σχολείων. Από αύριο Παρασκευή, το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο ελεύθερο.

Πριν από δέκα και πλέον χρόνια, το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ και η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, εγκαινίασαν τη συγκεκριμένη διαδικασία των επισκέψεων παιδιών στη σπηλιά του Αϊ Βασίλη. Πέρσι η πρωτοβουλία είχε φιλοξενηθεί στην Καβάλα, αλλά φέτος ο Άγιος Βασίλης επέστρεψε στη σπηλιά του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ.

Ο Άγιος Βασίλης που περιμένει τα παιδιά σίγουρα δεν είναι εκείνος της τηλεόρασης, εκείνος που προωθείται από το αμερικάνικο σύστημα. Ο συγκεκριμένο Άγιος του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ έρχεται για την περίπτωση από την Καισαρεία. Το ρόλο του Αγίου αναλαμβάνει ο συμπολίτης ερασιτέχνης ηθοποιός Νάσος Σανσαρίδης, που μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ κι εξήγησε το πώς απασχολεί τα παιδιά, ντυμένος με παραδοσιακή ενδυμασία της Καππαδοκίας, παραπέμποντας στον Άγιο Βασίλειο και όχι στον Santa Claus.

Δεν είμαι ο Αμερικανός Santa Claus, είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Σανσαρίδης, αλλά ο Άγιος Βασίλειος εκ Καισαρείας ερχόμενος. Ειδικότερα σημείωσε: «Περιμένω μικρούς και μεγάλους στη γνωστή σπηλιά, πάνω από το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, που παραπέμπει στις σπηλιές της Καππαδοκίας. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεχίζουμε την παράδοση και την ακολουθούμε πιστά με ακρίβεια.

Τα παιδιά κάθονται γύρω μου και τους αφηγούμαι την ιστορία του Αγίου Βασιλείου, μιλούμε για διάφορα χριστουγεννιάτικα θέματα και αποχωρούν κρατώντας στο χέρι καθένα το τσουρεκάκι του».

Η πρωτοβουλία υλοποιείται καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί έως την τελευταία ημέρα του 2018. Εξαίρεση αποτελεί η 25η Δεκεμβρίου αφού ο Άγιος Βασίλης δε θα βρίσκεται στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ.

 

Διαβάστε επίσης