• 6 Μαΐου 2024,

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Στη συνεδρίαση του μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά επί της προτεινόμενης μελέτης περιβαλλοντικών όρων του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-  Αμφίπολη -Καβάλα.

Η συζήτηση του θέματος διήρκησε δύο ώρες. Για τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου συνολικά προχθές, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας είπε:

«Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Με αντιπαράθεση αλλά σε υψηλό επίπεδο. Όταν συζητήθηκε το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης είχα εγώ την ευθύνη της διαδικασίας.

Η μελέτη περιβαλλοντικών όρων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με αρνητικές ψήφους όλων σχεδόν των περιφερειακών συμβούλων της Δράμας. Αρνητικά ψήφισαν και δύο αντιπεριφερειάρχες, οι κύριοι Εφραιμίδης και Βενετίδης.

Λευκό από τον κ. Δημήτρη Λυμπεράκη. Κατά την άποψή μου το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει την περιοχή μας ενώ πρέπει να επαναλάβω ότι ξεκάθαρα στο θέμα υπήρξε στήριξη από την πλευρά της παράταξής μας και του Χριστόδουλου Τοψίδη».

Στην ίδια συνεδρίαση υιοθετήθηκε ψήφισμα με το οποίο ζητείται να δοθεί κι άλλη παράταση στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ενώ συγκροτήθηκε το συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την ισότητα των δύο φύλων.

Από την Καβάλα μετέχουν η Μαρία Καραμπουρνιώτη, η κ. Σέβη Χατζηφωτίου, η κ. Ελένη Φώτου κτλ.

Διαβάστε επίσης