• 19 Μαΐου 2024,

Διαπαραταξιακές προσλήψεις εποχιακών στο Δήμο Καβάλας

 Διαπαραταξιακές προσλήψεις εποχιακών στο Δήμο Καβάλας

Στη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας συμφώνησε και αποφάσισε ομόφωνα για την πρόσληψη 10 εργατών από το Δήμο που για 4 μήνες θα εργαστούν στον τομέα της πυροπροστασίας.

Πρόκειται για υλοποίηση συμφωνίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία η επιλογή του προσωπικού θα γίνει διαπαραταξιακά. Είναι η πρώτη φορά που η επιλογή εποχιακού προσωπικού γίνεται με αυτόν τον τρόπο και έτσι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής απλώς ενέκρινε μία διαδικασία που συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι 10 εργάτες πρόκειται να εργαστούν για τέσσερις μήνες από τις 17 Μαΐου και μετά.

Με άλλη απόφαση που έλαβε στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να διευκολυνθεί το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών.

Το αρχικό και βασικό πρόβλημα αφορά την έλλειψη προσωπικού, λόγω των πρόσφατων μετατάξεων. Η ιδιωτική εταιρεία θα βοηθήσει ειδικότερα στους όρους της διακήρυξης των διαγωνισμών, οι οποίοι τελικά θα γίνουν από το προσωπικό του Δήμου Καβάλας.

Όπως είπε στη συνεδρίαση και στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ο αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας, ο Δήμος Καβάλας περιμένει ενίσχυση των υπηρεσιών του – αυτών που παρουσιάζουν κενά – μέσω του νέου προγράμματος κινητικότητας μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα κάνει προσπάθεια να εκπαιδεύσει προσωπικό πού θα τοποθετήσει στα κενά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη παρατήρησε ότι η αντίδραση του Δήμου Καβάλας στα κενά που προέκυψαν σε ευαίσθητες υπηρεσίες του, άργησε. Βρείτε άτομα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ήταν το μήνυμα της κ. Δρακονάκη στη συζήτηση του θέματος.

Έγινε γνωστό επίσης ότι η ιδιωτική εταιρεία θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα τις βοηθήσει προκειμένου να ωριμάσει τους διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν από τη δημοτική υπηρεσία.

Η ιδιωτική εταιρεία θα έχει συμβουλευτική και βοηθητική δράση. Ειδικότερα για την προετοιμασία των διακηρύξεων των διαγωνισμών. Εύχομαι να προλάβουμε να εκπαιδεύσουμε δικούς μας υπαλλήλους που θα κάνουν αυτοί τη συγκεκριμένη δουλειά, είπε ο Μανώλης Κελαϊδάκης.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης αποδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος στις υπηρεσίες του Δήμου σημειώνοντας ότι έστω και έτσι, με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας. οι υπηρεσίες θα πρέπει να λειτουργήσουν.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα είχε σχέση με έργο συντηρήσεων ακτών. Το καθιερωμένο , όπως είπε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης, έργο στις παραλίες του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Ιακωβίδης είπε ότι θα μεταφερθεί και θα στρωθεί άμμος και στην Καλαμίτσα αλλά και στη Ραψάνη. Η Ευαγγελία Δρακονάκη ήταν επιφυλακτική καθώς όπως είπε ακόμη και για αυτή τη δουλειά που γίνεται κάθε χρόνο, ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει στην ακτή της Καλαμίτσας.

Όταν το ίδιο έργο γινόταν επί των ημερών σας το χειροκροτήσαμε όλοι, θύμισε στην κ. Δρακονάκη ο Μανώλης Κελαϊδάκης.

«Τυπικά ο Δήμος Καβάλας δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί ακόμη και έτσι στην Καλαμίτσα. Πρέπει να πιέζεται και αυτός που είναι αρμόδιος» σχολίασε η κ. Δρακονάκη. «Έχετε δίκιο αλλά ενόψει του Καλοκαιριού και ειδικά στην αμμουδιά όλες οι ακτές πρέπει να είναι έτοιμες» επέμενε ο Γιάννης Ιακωβίδης.

«Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι αγελάδα που το δημόσιο συνέχεια αρμέγει. Δηλώνω παρούσα στο θέμα» είπε η κ. Δρακονάκη. Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Ηλίας Καλανταριδης. Η συζήτηση έκλεισε με το σχόλιο του Μανώλη Κελαϊδάκη: «Το ίδιο έργο το ψήφιζα και επί δημαρχίας Τσανάκα. Το ψηφίζω και τώρα και δεν μπαίνω στο τυπικό μέρος του».

Διαβάστε επίσης