• 19 Μαΐου 2024,

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας και το ΠΑΣΟΚ- Σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Χρήστος Καϊτατζόπουλος

 Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας και το ΠΑΣΟΚ- Σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Χρήστος Καϊτατζόπουλος

Συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Χρήστος Καϊτατζόπουλος.

Τόσο στο Δήμο Νέστου απ’ όπου κατάγεται- ζει και εργάζεται όσο και στον υπόλοιπο Ν. Καβάλας. Σχολιάζει τα θέματα της επικαιρότητας με έμφαση στα περί Αλέξη Τσίπρα και Ανδρέα Παπανδρέου. Το θέμα άλλωστε συζητιέται αρκετά. Και στα δύο κόμματα.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως κινείστε; Πως κινείται το ΠΑΣΟΚ στο Ν. Καβάλας;

Απ: Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερό στις απόψεις του, διαχρονικά. Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που πάντα είναι δίπλα στον πολίτη. Στόχος μας είναι, των υποψηφίων της Καβάλας αλλά και από την κεντρική σκηνή, να έχουμε την κοινωνία στο προσκήνιο. Πραγματικά προσπαθούμε να  βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη, δίπλα στους νέους ανθρώπους, στους νέους γονείς. Στους νέους ανθρώπους που κάνουν ένα ξεκίνημα στη ζωή τους και επαγγελματικά και οικογενειακά. Μην ξεχνάμε τη βάση της περιοχής μας που είναι αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους.

Ερ: Πολλοί θυμούνται την εποχή του ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του Γιώργου Παπανδρέου και κάνουν κριτική για τις αποφάσεις που πάρθηκαν τότε. Σαν μην πέρασαν 10-12 χρόνια από τότε.

Απ: Τα τελευταία 10 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει ποτέ στην κυβέρνηση, στην εξουσία. Να κατηγορούμαστε για κάποια λάθη που έγιναν στο παρελθόν, θεωρώ ότι είναι λίγο άτοπο αλλά και λίγο άδικο και για εμάς που προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την ανανέωση. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολλά πράγματα στο παρελθόν και έχει στηρίξει τη βάση αυτής της χώρας. Ας θυμηθούμε το ΕΣΥ, ας θυμηθούμε τη Διαύγεια. Έχει κάνει πολλά πράγματα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ανανέωση. Να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται  εδώ για να είναι δίπλα στον κάθε έναν.

Ερ: Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε στην προεκλογική περίοδο, Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα, Τσίπρας κατά Ανδρουλάκη. Μήπως αυτοί οι χώροι είναι πολύ κοντά αλλά το κρύβουν για ευνόητους προεκλογικούς λόγους.

Απ: Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει μια αντιγραφή κάποιων κινήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη και στο επικοινωνιακό κομμάτι.  Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτό, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η βάση του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ με όλα τα θετικά που έχει δημιουργήσει, ενδεχομένως και με κάποια αρνητικά. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τα θετικά και να εκσυγχρονίσουμε αυτό το κομμάτι.

Ερ: Σαν να έρχεται ως ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ  ή στοχεύει γενικότερα στους ψηφοφόρους;

Απ: Το κάνει ανοιχτά αυτό. Κάνει ένα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ώστε να αντλήσει από τη δική μας δεξαμενή. Να  πάρει για το δικό του κέρδος κάποιους ψηφοφόρους από εμάς.  Να ανεβάσει το ποσοστό με  τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ερ: Βλέπετε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι σχεδόν καθημερινές.  Τώρα για ένα ΠΑΣΟΚ και για ένα ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα άλλα κόμματα δεν είναι καλό να ανοίγεις την τηλεόραση και να βλέπεις ότι πρώτο κόμμα είναι συνέχεια είναι η Ν. Δ, ότι ανέβασε τη διάφορα της. Έχουν βάση αυτές οι δημοσκοπήσεις; Τι λέτε;

Απ: Οι δημοσκοπήσεις είναι επιστημονικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από επιστήμονες που είναι διακεκριμένοι στο είδος. Σε μια έρευνα πάντοτε υπάρχει πάντα το περιθώριο του λάθους. Το πως θα χρησιμοποιηθεί το περιθώριο  του λάθους αυτό κρίνεται στο τρίτο κομμάτι των επιστημόνων  που είναι οι επικοινωνιολόγοι. Όταν  έχουμε ένα συν πλην 2,5 % και ειδικά σε αυτές τις εκλογές που θα πάμε με την απλή αναλογική και με τόσους πολλούς αναποφάσιστους και με 440.000 νέους ανθρώπους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, τότε θεωρώ το περιθώριο λάθους είναι και λίγο μεγαλύτερο. Βέβαια πάντοτε έχουν βάση οι δημοσκοπήσεις αλλά πάντα το περιθώριο λάθους συν πλην 2,5% χρησιμοποιείται από τους επικοινωνιολόγους  για να περάσουν το μήνυμα που θέλουν αυτοί.

Διαβάστε επίσης