• 18 Απριλίου 2024,

Ο άστατος καιρός απειλεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Ο άστατος καιρός απειλεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Φαίνεται ότι η καιρική αστάθεια που παραδοσιακά μας συνόδευε τον Μάιο τελικά μετατέθηκε φέτος  τον Ιούνιο που θα είναι δύσκολος καιρικά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις όλη αυτή την εβδομάδα, κάθε μέρα,  θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με βροχές και καταιγίδες.

Κυρίως μετά τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία σταθερά κάτω από τους 30 βαθμούς και φαίνεται ότι δικαιώνονται όλοι αυτοί που μας λέγανε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι όλο τον Ιούνιο ο καιρός θα είναι άστατος.

Ευχόμαστε αυτή η αστάθεια να μην μας χαλάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είναι το μοναδικό τριήμερο μέσα στον μήνα που θα θυμίσει εποχές προ Covid – 19.

Και στην Καβάλα και στην Θάσο αυτό το τριήμερο θα έχει πολλούς τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιους και κυρίως Ρουμάνους.

Μπορεί το δρόμο προς την Ελλάδα να τον «ανοίξανε» οι Βούλγαροι αλλά τα τελευταία καλοκαίρια στατιστικά έχουμε περισσότερους Ρουμάνους.

Αυτό δεν είναι κακό αφού σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν και ασχολούνται οι Ρουμάνοι είναι πιο δυνατοί οικονομικά και ξοδεύουν περισσότερα.

Βέβαια την διαφορά είναι γνωστό ότι την κάνουν οι Τούρκοι που έχουν όμως τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την οικονομία της χώρας τους που πάει κατά διαόλου.

Προσπαθεί ο Ερντογάν να βάλει φρένο στην κατηφόρα της λίρας αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ανακόψει την πορεία της.

Η κατάσταση πλέον για πολλούς Τούρκους δεν είναι απλά δύσκολη αλλά τραγική !

 

Πραγματικά ήταν από τις πιο δυνατές τηλεοπτικές συναυλίες που μας χάρισε ένα όμορφο Σαββατόβραδο.

Ο λόγος για την εκπομπή «spiti me to mega» που έριξε αυλαία από την λίμνη της Βουλιαγμένης με Δέσποινα Βανδή η οποία εδώ και μερικούς μήνες έχει ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη με την εκπομπή της «My Greece».

Η Δέσποινα μας θύμισε αρκετές επιτυχίες της και κυρίως μας θύμισε ότι είναι τραγουδίστρια !

 

Διαφορετικό, πιο ξέγνοιαστο σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι θα είναι το φετινό, ωστόσο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ένα τέταρτο κύμα παραμονεύει και για αυτό θα πρέπει το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού γίνεται.

«Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης τονίζοντας παράλληλα πως για να μην περάσουμε τα ίδια με πέρσι τον χειμώνα πρέπει να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε.

«Δεν θα έχουμε πλήρη κανονικότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», επεσήμανε.

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

Έχουμε αυτή τη στιγμή καλύψει σε ένα αρκετά καλό ποσοστό τις μεγάλες ηλικίες, ωστόσο θα πρέπει να επιτύχουμε και εκεί την αύξηση, γιατί έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα το πετύχουμε με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες.

Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής.Στο σύνολο του πληθυσμού αν φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά, συμπλήρωσε.

Επίσης, εκτίμησε ότι τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία από διασωληνωμένους και τα κρούσματα θα έχουν πέσει, επομένως, μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, θα είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης