Ο chef Γιάννης Μαρινόπουλος και το έξοχο γαστρονομικό concept που δημιούργησε στο Πευκάρι των 80 κατοίκων στη Θάσο (φωτογραφίες)

 Ο chef Γιάννης Μαρινόπουλος και το έξοχο γαστρονομικό concept που δημιούργησε στο Πευκάρι των 80 κατοίκων στη Θάσο (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Ο Γιάννης Μαρινόπουλος είναι ένα άνθρωπος low profile, προικισμένος, φιλομαθής και προπάντων δημιουργικός και νεωτεριστής στη κουζίνα του. Δούλεψε για αρκετά χρόνια με το Σωτήρη Ευαγγέλου στο εστιατόριο «Πορφύρα» του Makedonia Palace όταν ανήκε στον όμιλο της Grecotel. Επιστρέφοντας στη Θάσο εργάστηκε στο consulting εστιατορίων του νησιού και από το 2018 τον βρίσκουμε στο εστιατόριο “Οasis cocktail & gastro” στο Πευκάρι υπηρετώντας την υψηλή γαστρονομία.

Είχα τους ενδοιασμούς μου για το fine dining που θα δοκίμαζα, μια και η Θάσος δεν φημίζεται ιδιαίτερα για τα γαστρονομικά της αντανακλαστικά. Ακόμη και τότε είχα τις αμφιβολίες μου για το αποτέλεσμα, γιατί πολλοί περιγράφουν καλά και με επιτυχία, αλλά η εκτέλεση χωλαίνει. Έχουμε μια άνεση στις περιγραφές εμείς οι Έλληνες, αλλά δυσκολευόμαστε στην απόδειξη των όσων λέμε, γιατί αυτό απαιτεί αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Κι όμως διαψεύστηκα από τη συνέχεια και αντιλήφθηκα γρήγορα ότι στην περίπτωση του Γιάννη Μαρινόπουλου δεν θα είχαμε μια από τα ίδια με πλούσια λόγια και πτωχό αποτέλεσμα. Το πάθος του chef για το ψάρι και τα θαλασσινά είναι δεδομένο, αλλά η αγάπη του για τα κορυφαία υλικά τον οδηγούν στη δημιουργία ενός εξαίσιου μενού με μεσογειακό ταπεραμέντο και fusion επιρροές. Τα επτά πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν γευστική πληρότητα και εικαστική αρμονία , δικαίως θα τα αποκαλούσα πιάτα-μπιζουδάκια.

Κατά κύριο λόγο ο σεφ αξιοποιεί τα χρώματα των φρέσκων πρώτων υλών που έχει στη διάθεση του, αλλά και τη δυναμική των σος που παρασκευάζει και με την προσθήκη των μπαχαρικών και των βρώσιμων λουλουδιών δημιουργεί συνολικά μια οπτική σαγήνη.

Διαβάστε επίσης