Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογειώνει το δίκτυο του στο Παληό

 Ο ΔΕΔΔΗΕ υπογειώνει το δίκτυο του στο Παληό

Πριν από έναν περίπου μήνα -ίσως και λίγο περισσότερο- υπήρχε ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνταν στο Παληό εξαιτίας έργων που εκτελούσε ιδιώτης εργολάβος για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα κυκλοφοριακά και όχι μόνο προβλήματα εκείνης της περιόδου έγιναν ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές Κωνσταντίνο Χήτα και Απόστολο Αβδελά. Στους δύο βουλευτές της Ελληνικής Λύσης απάντησέ μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντας και Ενέργειας ο ΔΕΔΔΗΕ. Από την απάντηση προκύπτει το σημαντικό έργο που εκτελείται στο Παληό από τον ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο φυσικά και είναι χρήσιμο και απαραίτητο αλλά όσο εκτελείται θα πρέπει να γίνεται με τους καλύτερους όρους για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Η απάντηση του Δ. Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιου Μάνου αναφέρει: Ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί στον οικισμό Παληό Καβάλας μεγάλο έργο υπογείωσης του εναέριου δικτύου μέσης τάσης προϋπολογισμού 1,03 εκατομμυρίων ευρώ. Με στόχο την αντιμετώπιση των υψηλών θερινών τουριστικών φορτίων αλλά ταυτόχρονα και τη βελτίωση του αισθητικού αποτυπώματος των δικτύων του, σε μία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αστική και περιαστική περιοχή.

Το έργο κατασκευάζεται πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για ευνόητους λόγους. Από τον ανάδοχο τηρούνται τα μέτρα σήμανσης και πρόληψης ατυχημάτων σύμφωνα με τη μεταξύ μας σύμβαση αλλά και τις προβλέψεις απόφασης που εκδόθηκε από το Δήμο Καβάλας.

Αυτή τη χρονική στιγμή το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70%. Με εργασίες του να εκτελούνται στο τέλος του οικισμού Παληό Καβάλας και συγκεκριμένα στις στροφές «Βίλα Ρομάντικα» όπου ομολογουμένως ο δρόμος είναι στενός. Για το λόγο αυτό ήδη ζητήσαμε και λήφθηκαν από τον ανάδοχο πρόσθετα μέτρα σήμανσης για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την προστασία του κοινού.

(Η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ έχει ημερομηνία αρχές Απριλίου)

Διαβάστε επίσης