Ο διαρρήκτης ήταν γείτονας και πήρε 14 ευρώ!

 Ο διαρρήκτης ήταν γείτονας και πήρε 14 ευρώ!

Ταυτόχρονα συνεδρίαζαν χθες το Μονομελές και το Τριμελές Καβάλας. Από τις περίπου 40 υποθέσεις του Μονομελούς ίσως οι μισές αφορούσαν υπόθεση μη καταβολής διατροφής από σύζυγο στην πρώην σύζυγο του. Κατηγορούμενος ήταν ο ίδιος άνδρας, αυτό που άλλαζε ήταν το χρονικό διάστημα μη καταβολής της διατροφής. Όσο συνηθισμένες είναι αυτές οι υποθέσεις στο δικαστήριο, τόσο ασυνήθιστο είναι να υπάρχουν περισσότερες από δέκα (η μία πίσω από την άλλη) υποθέσεις του ίδιου πρώην ζεύγους. Καμία δεν δικάστηκε αφού ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή. Στα δύο δικαστήρια υπήρξαν 6 περιπτώσεις ρευματοκλοπών. Σε μία από αυτές δόθηκε αναβολή προκειμένου ο κατηγορούμενους να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στη ΔΕΗ.

Η τελευταία υπόθεση στο πινάκιο του Μονομελούς αφορούσε τους πρώην απολυμένους της ΒΦΛ. 69 ήταν κατηγορούμενοι για άσκηση παράνομης βίας. Το χρονικό διάστημα του γεγονότος ο Ιούνιος του 2016. Η περίοδος των απεργιών και των κινητοποιήσεων στο εργοστάσιο. Με την έναρξη της συνεδρίασης δικηγόρος της εταιρίας ζήτησε αναβολή. Με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως, το αίτημα απορρίφθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου. Κατόπιν τούτου οι παρόντες κατηγορούμενοι περίμεναν ως αργά το μεσημέρι να έρθει η σειρά της υπόθεσης για να δικαστεί.

Άνδρας Ρομά με παρελθόν στις διαρρήξεις ήταν χθες κατηγορούμενος για διάρρηξη σε κατοικία σε χωριό του Δήμου Νέστου. Εκ της διαδικασίας αποδείχθηκε ότι ο απόντας κατηγορούμενος κινήθηκε σε κατοικία δίπλα στην δική του. Έσπασε την κλειδαριά, απείλησε με πέτρα τον γείτονα του και πήρε ποσό 14 ευρώ! «Τόσα είχα στο παντελόνι μου» είπε ο μάρτυρας κατηγορίας. Η ποινική δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας έπαυσε λόγω μη κατάθεσης μήνυσης. Για τη διάρρηξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

 

Διαβάστε επίσης