O Δημήτριος Εμμανουλούδης σε Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της UNESCO

 O Δημήτριος Εμμανουλούδης σε Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της UNESCO

ΣτηνΠαγκόσμια Γενική Συνδιάσκεψη της UNESCO,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συμμετείχε πρόσφατα ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO CON-E-ECT (που φιλοξενεί το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Δημήτριος Εμμανουλούδης, ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Εκτός από τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των 168 κρατών μελών το παρόν στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση έδωσαν Αρχηγοί Κρατών, καθώς και Υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας.

Στη συνδιάσκεψη αυτή εξελέγη νέα γενική γραμματέας της UNESCO, ενώ υπήρξε πληθώρα  παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδριών, μεταξύ άλλων και των Υπουργών Παιδείαςτωνχωρών μελών.  Σ’ αυτέςσυζητήθηκαν θέματα βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών, μεθόδων διδασκαλίας και προσέγγισης διδασκομένωνκαι στις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης, τις καταλληλότερες των οποίων,έχει την ευχέρεια η UNESCO,να προτείνει προς υλοποίηση στις εθνικές κυβερνήσεις, συνολικά ή μεμονωμένα,με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη εκπαίδευση στις χώρες μέλη.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και συνεδριών ο Διευθυντής της Έδρας CON-E-ECT κος Δ. Εμμανουλούδης, είχεσημαντικές συναντήσεις για την πορεία και τις δραστηριότητες της έδρας UNESCOCON-E-ECTστην περιοχή Αν. Μακεδονίας και Θράκης,μεταξύ άλλων με την κ. LilianaSimonescu, επικεφαλή του Τμήματος Υποστήριξης των Εδρών UNESCO, όπωςκαι με τον Dr.QianTang,  Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCOγια θέματα εκπαίδευσης. Στην φωτό, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη της Εθνικής Αντιπροσωπείας UNESCOστην Ελλάδα κα Τζιτζικώστα (1η αριστερά στην πρώτη σειρά), ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO στο ΤΕΙ ΑΜΘ κος Δ. Εμμανουλούδης (3ος από αριστερά στην δεύτερη σειρά) και η υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων της Έδρας κα Ιώ Χατζηβαρύτη(2η από αριστερά στην δεύτερη σειρά) μαζί με άλλους συνέδρους στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης