Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης για ΕΤΑΔ και Διεύθυνση Ανάπτυξης

 Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης για ΕΤΑΔ και Διεύθυνση Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα γνωστοποίησε ότι η διοίκηση του δήμου απορρίπτει τις προτάσεις της ΕΤΑΔ σχετικά με την ακτή Καλαμίτσα. Η κ. Τσανάκα άφησε αιχμές περί εκβιασμού του δήμου και υποσχέθηκε διάλογο αλλά σε επίπεδο νομικών κι υπηρεσιακών παραγόντων. Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος σημείωσε:

«Εξαρχής δηλώσαμε ότι ζητούμενο είναι η κανονικότητα, η νομιμότητα και η διευθέτηση του θέματος πάνω στη συγκεκριμένη βάση. Αν αυτά εξασφαλισθούν τότε η δήμαρχος θα έχει την αμέριστη στήριξη. Όχι όμως σε μια βάση άρνησης. Η δήμαρχος πάντως έχει απόλυτο δίκιο όταν διαχωρίζει ανεξάρτητες περιπτώσεις όπως το πρόστιμο της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα και την παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου. Οι περιπτώσεις είναι ανεξάρτητες κι άρα δε μπορεί το πρόβλημα της μίας υποθέσεως να μετακυλήσει στις υπόλοιπες. Πιλότος κάθε υποθέσεως πρέπει να είναι η νομιμότητα».

Στο ερώτημα εάν η ΕΤΑΔ αντιμετώπισε δίκαια τη δήμαρχο στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, ο κ. Εμμανουηλίδης μας απάντησε: «Το δίκαιο και το άδικο είναι σχετικά. Υπάρχει ένα πρόβλημα, που καλώς ή κακώς προκλήθηκε από το δήμο, έτσι η ΕΤΑΔ βρίσκεται εκτεθειμένη με ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου. Άραγε, αυτό δε θα πρέπει να τακτοποιηθεί με την υπαιτιότητα εκείνου που το προξένησε;

Η ΕΤΑΔ από την πλευρά της δεν μπορούσε να πράξει κάτι διαφορετικό αφού βρέθηκε προ τετελεσμένου. Θα έχανε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να τακτοποιήσει την οικονομική υποχρέωση προκειμένου να απεμπλακεί».

Με την ευκαιρία, ζητήσαμε από το Δημήτρη Εμμανουηλίδη να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΒΦΛ και εάν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα με τη διεύθυνση ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ο βουλευτής επεσήμανε: «Υπάρχει κάτι ορθό σ’ αυτή την υπόθεση άραγε; Δεν μπορούμε να λύνουμε τα πάντα μέσα από την κατοχύρωση της υπηρεσιακής οδού. Όταν βοά η τοπική κοινωνία κι όταν γίνεται αντιληπτό πως έχουμε καραμπινάτες παραβιάσεις της νομιμότητας, είναι δυνατόν να επικαλούμαστε υπηρεσιακούς χρόνους; Ο κ. Νεφελούδης έχει ζητήσει να μη διευκολύνεται η παρανομία.

Η ELFE έχει πάψει να υφίσταται και εμφανίστηκε η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, που επίσης φεύγει ως δια μαγείας. Που θα πρέπει επιτέλους να στραφούμε; Σε μια εταιρεία που έπαψε να λειτουργεί κι άρα δε διαθέτει νομιμότητα; Αυτά είναι πρωτάκουστα. Κι επιτέλους, δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε παρόμοιες παραβιάσεις. Αυτή η υπόθεση έχει καταντήσει παραμύθι με δράκους».

Διαβάστε επίσης