• 29 Απριλίου 2024,

Ο δήμος αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του

 Ο δήμος αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του

Η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας ήταν και πάλι σύντομη και όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα αφού για μία ακόμη φορά απουσίαζε κάποιος δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Πριν από την ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν δέκα έκτακτα θέματα τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν στην εκμίσθωση καταστημάτων της δημοτικής λαχαναγοράς.

Γενικά χθες, οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής σχετιζόταν με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Καβάλας. Καταρτίσθηκαν οι όροι για την εκμίσθωση των οκτώ καταστημάτων στη δημοτική λαχαναγορά, 69 τετραγωνικών μέτρων έκαστο. Η προηγούμενη μίσθωση ολοκληρώθηκε και η διαδικασία γίνεται εξαρχής με αρχική τιμή ενοικίου τα 150 ευρώ μηνιαίως για καθένα κατάστημα, εγγύηση τεσσάρων ενοικίων και 4ετη διάρκεια μίσθωσης.

Ένα ακόμη δημοτικό κατάστημα θα μισθωθεί εμβαδού 143 τ.μ. στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά, όπου σήμερα λειτουργεί εμπορική επιχείρηση. Η τιμή εκκίνησης για το ενοίκιο διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ μηνιαίως, 4ετη διάρκεια συμβολαίου και όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Προϋπόθεση για την εκμίσθωση του καταστήματος είναι να μη λειτουργήσει ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συγκεκριμένη προϋπόθεση ισχύει διαχρονικά. Έτσι το συγκεκριμένο κατάστημα που ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου Καβάλας μπορεί να στεγάσει οποιαδήποτε άλλη μορφή επιχείρησης εκτός από καφετέρια ή μπαρ.

Καταρτίσθηκαν επίσης οι όροι για την εκμίσθωση αναψυκτηρίου που βρίσκεται στη θέση Προφήτης Ηλίας της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Τιμή μηνιαίου ενοικίου 200 ευρώ και 4ετη διάρκεια μίσθωσης. Με άλλες αποφάσεις της, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τη 14η αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας ώστε να ενισχυθεί μεταξύ των άλλων η Δημοτική Βιβλιοθήκη με ποσό τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Εγκρίθηκαν 24 προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης και οι περισσότερες αφορούν σε προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων του δήμου.

Διαβάστε επίσης