Ο Δήμος Δοξάτου καταδικάζει-προειδοποιεί τη ΔΕΥΑΚ και την καλεί σε διάλογο

 Ο Δήμος Δοξάτου καταδικάζει-προειδοποιεί τη ΔΕΥΑΚ και την καλεί σε διάλογο

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δοξάτου συζήτησε το θέμα που ανέκυψε με το έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ (δίκτυο ύδρευσης ΔΕ Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης). Κατά πλειοψηφία κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:

«Με δεδομένες τις απαράδεκτες ενέργειες της ΔΕΥΑΚ, ήτοι σχεδιασμός έργων που αφορούν στο νερό των πηγών Βοϊράνης άνευ συνεννόησης και αδείας του Δήμου Δοξάτου, την αυθαίρετη και άνευ αδείας του Δήμου Δοξάτου καταπάτηση ιδιοκτησίας του, την αλόγιστη κατασπατάληση του ύδατος των Πηγών Βοϊράνης, την μη παροχή στοιχείων και εγγράφων.

Καταδικάζουμε την άκρως προσβλητική και επιθετική τακτική της ΔΕΥΑΚ και την ανοχή και τον πλημμελή έλεγχο της οικείας Διεύθυνσης Υδάτων. Προειδοποιούμε Ότι σε περίπτωση μη άμεσης συμμόρφωσης της ΔΕΥΑΚ και της Διεύθυνσης Υδάτων θα προβούμε δίχως δισταγμό σε οποιαδήποτε ενέργεια που κατατείνει στην τιμωρία έκνομων συμπεριφορών ακόμη και ενώπιον των Ποινικών Δικαστηρίων Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αφενός να μην χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε έργο που προσβάλει τα δικαιώματα του Δήμου Δοξάτου και των δημοτών του.

Τις δε θέσεις του Δήμου αναλαμβάνει να παρουσιάσει ενώπιον της Κυβέρνησης δια ζώσης και εγγράφως Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου. Αυτοσκοπός μας δεν είναι η δικαστική αντιδικία μεταξύ των Δήμων αλλά η επίλυση των διαφορών μας στα πλαίσια της καλής γειτονίας και της καλής πίστης.

Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και προσκαλούμε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας όσο και το Διοικητική Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ σε κοινή συνεδρίαση με το Δημοτικό μας Συμβούλιο στην έδρα του Δήμου στο Καλαμπάκι, προκειμένου να συζητηθούν οι μεταξύ μας διαφορές, που αφορούν στην αποζημίωση του Δήμου Δοξάτου, το ιδιοκτησιακό των Πηγών, τις ανάγκες υδροδότησης των Δύο Δήμων , καθώς και την προστασία των υδατικών πόρων».

Διαβάστε επίσης