• 13 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Δοξάτου προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΔΕΥΑΚ για το έργο ύδρευσης της ΔΕ Φιλίππων!

 Ο Δήμος Δοξάτου προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΔΕΥΑΚ για το έργο ύδρευσης της ΔΕ Φιλίππων!

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες Τρίτη 11 Οκτώβρη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου, σκοπεύει να προετοιμαστεί και να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΔΕΥΑ Καβάλας!

Ο λόγος είναι ουσιαστικά το υπό ωρίμανση έργο υδροδότησης της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου. Η απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή αναφέρει: « Αναθέτει στον δικηγόρο Δράμας Κωνσταντίνο Κόντο την παροχή γνωμοδότησης για την άσκηση διοικητικής προσφυγής κατά της αριθμ. 195/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) που αφορά στην «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Εσωτερικό δίκτυο Κοινότητας Κρηνίδων Δ.Ε. Φιλίππων».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Δαλακάκης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, πρότεινε:

«Την ανάθεση σε δικηγόρο για παροχή γνωμοδότησης για την άσκηση προσφυγής κατά της 195/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ) που αφορά στην «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Εσωτερικό δίκτυο Κοινότητας Κρηνίδων Δ.Ε. Φιλίππων», για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου.

Την αποστολή υπομνημάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τις απόψεις του δήμου σχετικά με το θέμα την υδροδότησης της Καβάλας από το δήμο Δοξάτου. Την καταγγελία της σύμβασης υδροδότησης».

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, ως έκτακτο και επείγον.

Διαβάστε επίσης