• 19 Μαΐου 2024,

Ο δήμος Καβάλας καλύπτει εκ του νόμου του κενό του «Αισώπου»

 Ο δήμος Καβάλας καλύπτει εκ του νόμου του κενό του «Αισώπου»

Αργά το βράδυ της Τρίτης το ιστορικό για την Καβάλα φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος» που άρχισε την προσπάθειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, εξέδωσε μια διαφορετική ανακοίνωση. Πληροφόρησε τους Καβαλιώτες, φιλόζωους και μη, ότι αναστέλλει μερικώς τη λειτουργία του αφού δεν αντέχει πλέον το μεγάλο οικονομικό βάρος της αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών περίθαλψης και νοσηλείας άρρωστων και τραυματισμένων ζώων.

Μιλώντας με την πρόεδρο του σωματείου Δέσποινα Αβραμίδου ενημερωθήκαμε πως ο «Αίσωπος» πλήρωνε με χρήματα του ταμείου του προερχόμενα από τις δωρεές των Καβαλιωτών, τις δαπάνες που αφορούσαν στη νοσηλεία ή και στην περίθαλψη αδέσποτων τετράποδων. Ωστόσο, τα χρήματα δεν επαρκούσαν προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα περιστατικά. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο «Αίσωπος» να οφείλει σήμερα αξιόλογα χρηματικά ποσά σε τρεις συμπολίτες κτηνίατρους.

Εκ του νόμου, τα έκτακτα περιστατικά που αφορούν σε αδέσποτα ζώα, ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο «Αίσωπος» δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα έκτακτα περιστατικά κι άρα βάσει νομοθεσίας υπεύθυνος είναι στο εξής ο δήμος Καβάλας. Κατά συνέπεια, με την ανακοίνωσή του ο «Αίσωπος» γνωστοποιεί στους Καβαλιώτες ότι εάν πέφτει στην αντίληψή τους έκτακτο περιστατικό τραυματισμένου ή άρρωστου αδέσποτου ζώου, θα πρέπει να ενημερώνουν το δήμο Καβάλας.

Επί τόσο καιρό, σημείωσε η Δέσποινα Αβραμίδου, είχαμε αναλάβει αυτό το φορτίο καθώς δεν μπορούσαμε να κλείνουμε τα μάτια μας έναντι όσων συμβαίνουν στην πόλη. Παρατήρησε επίσης ότι ο δήμος Καβάλας είναι υποχρεωμένος να διαθέτει την ανάλογη υπηρεσία και τα κονδύλια, υλοποιώντας πρόγραμμα στειρώσεων των αδέσποτων. Επομένως, ακόμη κι όταν τα αδέσποτα ζώα θα γεννούν και θα πρέπει μα στειρωθούν, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το δήμο Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης