• 14 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

 Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει , προβάλλει και επιβραβεύει όλες τις πρωτοβουλίες που έλαβε και θα λάβει ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο. Δίπλα στους εκπροσώπους του δραστήριου συλλόγου κάθισε ο αντιδήμαρχος για τα κοινωνικά θέματα του Δήμου Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς. Αφορμή της συνάντησης και της συνέντευξης τύπου η πρωτοβουλία του συλλόγου για δωρεάν μαστογραφίες.

Ο Δήμος Καβάλας Θα προβάλλει αυτήν την πρωτοβουλία, θα απευθυνθεί ειδικότερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζει (δικαιούχοι κοινωνικών δομών) προκειμένου να γνωστοποιήσει την ευκαιρία. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα γίνει σε ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης όπου γυναίκες θα έχουν δωρεάν μαστογραφία, σε μία ακόμη προσπάθεια να προληφθεί η ασθένεια του καρκίνου.

Ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου, το γραφείο του οποίου βρίσκεται στο κτίριο πρώην ΠΙΚΠΑ, θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι και το τέλος της εβδομάδος. Είναι μία εξέταση που σώζει ζωές, είπε στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς.

Ο Παναγιώτης Φώτου είχε την ευκαιρία να μιλήσει γενικότερα για το σύλλογο θυμίζοντας ότι αυτές τις δράσεις τις αναπτύσσει 5 χρόνια τώρα. Πρόσφατα είπε ότι έγιναν 200 δωρεάν σπιρομετρήσεις, μοιράστηκαν αντηλιακές κρέμες σε 200 παιδιά ενώ ακόμη πιο πρόσφατα 70 άνδρες υποβλήθηκαν δωρεάν σε πλήρη έλεγχο προστάτη. Απ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις -είπε ο κ. Φώτου – αποδείχθηκε ότι το 7% είχε πρόβλημα που αντιμετωπίζεται έγκαιρα χωρίς οι πολίτες να μπουν στη διαδικασία της νόσου.

Ο κ. Παναγιώτης Φώτου είπε επίσης ότι 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του συλλόγου με ομιλητή τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Χρυσομάλλη σε θέματα ραδιοκύματα από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας κ Σωτηρίου θα μιλήσει σε άλλη εκδήλωση του Συλλόγου για την εξάρτηση των παιδιών από τα κινητά τηλέφωνα. Θα υπάρξει επίσης εκδήλωση στις 25 Οκτωβρίου με ομιλήτρια την ογκολόγο του νοσοκομείου Καβάλας κ. Χαμαλίδου.

Διαβάστε επίσης