• 28 Απριλίου 2024,

Βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις παράνομης στάθμευσης στη χθεσινή εξόρμηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών

 Βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις παράνομης στάθμευσης στη χθεσινή εξόρμηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χθες το πρωί εκδήλωση στο κέντρο της πόλης. Αυτή είχε ως αφορμή την παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού. Όπως στο παρελθόν έτσι και χθες η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με μειωμένη όραση όταν κινούνται στο κέντρο της πόλης. Προσκάλεσε την Τροχαία Καβάλας, τη δημοτική αστυνομία, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για να κάνουν όλοι μαζί μία βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης και να ελέγξουν κατά πόσο τηρείται ο νόμος.

Ανταποκρίθηκε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτζάκης και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Με την ευκαιρία τοποθετήθηκαν συμβολικές κλήσεις που είχαν την μορφή της προειδοποίησης,  εκεί όπου τα πεζοδρόμια ήταν χώρος στάθμευσης δικύκλων. Σε μία μάλιστα περίπτωση ο κάτοχος του δικύκλου το απομάκρυνε εκείνη την ώρα.

Αρχικά τρόμαξε από το χαρτί που βρήκε στο δίκυκλό του, νομίζοντας ότι είναι κανονική κλήση. Στη συνέχεια ανακουφίστηκε καθώς κατάλαβε ότι ήταν μία προειδοποίηση και δικαιολογήθηκε ότι άφησε το δίκυκλό τους στο πεζοδρόμιο για λίγα μόνο λεπτά. Στην οδό Κύπρου και την οδό Ομονοίας η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε δύο κλήσεις των 20 ευρώ σε ισάριθμα δίκυκλα που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο. Οι οδηγοί έσπευσαν να τα απομακρύνουν αλλά δεν πρόβαλαν να αποφύγουν την κλήση.

Στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης τυφλών ανατολικής Μακεδονίας Σμάραγδος Κρεμύδας, μέλη του διοικητικού Συμβουλίου ( ο Βασίλης Μαούνατζης και ο Μένιος Δημογέροντας) αλλά και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία Απόστολος Μουρτζάκης.

την πρωινή ο κ. Βασίλης Μαούνατζης είπε ότι η κατάσταση χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται. Όπως τόνισε στο κέντρο της πόλης πρέπει να διορθωθούν αρκετά ακόμα πράγματα.

Περισσότερο ενοχλητικά για όσους έχουν πρόβλημα όρασης είναι τα τραπεζοκαθίσματα και τα παράνομα παρκαρισμένα δίκυκλα. Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια η πίεση που ασκεί η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας προκάλεσε το ενδιαφέρον και τα απαραίτητα τεχνικά έργα για να αυξηθούν στο κέντρο της πόλης οι οδεύσεις τυφλών.

Μπήκαν επίσης ηχητικά σήματα σε φωτεινούς σηματοδότες. Τέτοια έργα μάλιστα δεν έκανε μόνο ο Δήμος Καβάλας αλλά πρόσφατα εκτέλεσε και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Τα προβλήματα κατάληψης πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης ο κ. Κρεμύδας τα απέδωσε στην κακή νοοτροπία πολλών πολιτών.

Διαβάστε επίσης