Ο Δήμος Καβάλας ζητά χρήματα από πολίτη που αυτός έχει ήδη πληρώσει !

 Ο Δήμος Καβάλας ζητά χρήματα από πολίτη που αυτός έχει ήδη πληρώσει !

Συμπολίτης μας έχασε την μητέρα του στα μέσα Ιανουαρίου και την κήδεψε στο δημοτικό κοιμητήριο. Την επομένη της κηδείας, 15 Ιανουαρίου 2019, επισκέφτηκε το γραφείο τελετών της πόλης μας που είχε αναλάβει τα διαδικαστικά, και πλήρωσε τα έξοδα μεταξύ των οποίων και τριακόσια σαράντα ευρώ (340 €) για τον τάφο στα δημοτικά κοιμητήρια. Την ίδια μέρα και την ίδια στιγμή το γραφείο τελετών με ηλεκτρονική πληρωμή μέσω την Αttica bank, κατέθεσε το ποσό αυτό στον λογαριασμό του Δήμου Καβάλας και μάλιστα όπως φαίνεται και στο σχετικό αποδεικτικό έγγραφο της τράπεζας που δημοσιεύουμε παραπλεύρως (φωτό 1) τα χρήματα ήταν εισπρακτέα αυθημερόν.

Ένα μήνα αργότερα, ο συμπολίτης μας λαμβάνει ειδοποίηση από το ταμείο του Δήμου Καβάλας ότι χρωστάει εξήντα ευρώ (60 €) και ότι έχει πληρώσει μόνο διακόσια ογδόντα ευρώ (280 €). (φωτό 2).

Τι έγιναν τα εξήντα ευρώ οέο; Που πήγαν; Μήπως μπορούν να μας δώσουν μια πειστική εξήγηση από τον Δήμο Καβάλας και κυρίως να δώσουν μια εξήγηση στον συμπολίτη μας ο οποίος ήταν τυπικός και μέσα στον πόνο του για την απώλεια της μητέρας του φρόντισε ωστόσο να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του;

Όπως μας είπαν μάλιστα από το γραφείο τελετών το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν συνέβησαν παρόμοιες καθυστερήσεις ενώ μία φορά τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στο ταμείο του Δήμου κανονικά, καθυστέρησαν δύο μήνες για να εμφανιστούν.

Κάποιες εξηγήσεις και ένα συγγνώμη νομίζουμε πρέπει να δοθούν από πλευράς Δήμου Καβάλας προς το συμπολίτη μας που ενώ ήταν απολύτως τυπικός στις υποχρεώσεις του βρέθηκε να είναι και υπόλογος από την τσαπατσουλιά (ελπίζουμε) των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης