• 20 Απριλίου 2024,

Έναρξη διαδικασίας για συμπληρωματική απαλλοτρίωση -λόγω διοδίων- στην Παράκαμψη!

 Έναρξη διαδικασίας για συμπληρωματική απαλλοτρίωση -λόγω διοδίων- στην Παράκαμψη!

Δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πράξη 3 του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερομηνία πράξης 15-2-2019) με θέμα την υπαγωγή στις διατάξεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και παροχή εξουσιοδότησης στα αρμόδια όργανα για την κήρυξη απαλλοτριώσεων. Ένα ειδικό σημείο της εν λόγο πράξης ενδιαφέρει και αφορά την Καβάλα μιας και έχει σχέση με συμπληρωματική απαλλοτρίωση έκτασης, η οποία θα διευκολύνει το έργο των διοδίων στην Παράκαμψη!

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της πράξης είναι το ότι αναφέρεται σε έργα που έχουν δημοπρατηθεί και πρέπει να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα στα έργα αυτά μνημονεύεται συγκεκριμένα και ως εξής η συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση για τα διόδια στην Παράκαμψη: « Τμήμα 1Β λόφος Κούρτεση – Άσπρα Χώματα στο Δήμο Καβάλας της Π.Ε. Καβάλας για την κατασκευή διοδίων στη χ.θ. 6+450 έως χ.θ. 6+800 Παράκαμψη Καβάλας».

Το άρθρο 3 της πράξης αναφέρει συγκεκριμένα: «Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη απαλλοτριώσεων που αφορούν την εκτέλεση των κατωτέρω περιγραφομένων έργων καθώς επίσης και στην κήρυξη συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που τυχόν θα απαιτηθούν για αυτά».

Διαβάστε επίσης