• 29 Μαρτίου 2024,

Σταμάτησε η πραγματογνωμοσύνη για τη γέφυρα που κατέρρευσε

 Σταμάτησε η πραγματογνωμοσύνη για τη γέφυρα που κατέρρευσε

Εδώ και περίπου έναν μήνα δεν υπάρχουν εξελίξεις στην πραγματογνωμοσύνη που γίνεται κατόπιν δικαστικής παρέμβασης για να βρεθεί η αιτία στην οποία οφείλεται η κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Ο πραγματογνώμονας έστειλε επιστολή στην Εισαγγελία, ζητώντας να μάθει σε ποιο ειδικό  εργαστήριο θα απευθυνθεί προκειμένου από τα συντρίμμια της γέφυρας να παρθούν δείγματα τσιμέντου και σιδήρων προς ανάλυση. Η Εισαγγελία αναζητώντας το καταλληλότερο εργαστήριο (είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό) δεν του έχει απαντήσει ακόμη.

Επειδή τα έγγραφα για το ιστορικό του έργου βρέθηκαν και είναι στη διάθεση του πραγματογνώμονα (όσα βρέθηκαν), για να εξελιχθεί η διαδικασία πρέπει να γίνουν οι προαναφερθείσες αναλύσεις. Κι αυτή η εξέλιξη και καθυστέρηση για την επιλογή του εργαστηρίου δείχνει ότι το τελικό πόρισμα θα το έχουμε μεν αλλά αρκετά αργότερα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στη δικογραφία που στο μεταξύ σχηματίστηκε υπάρχουν νεότερες απαντήσεις υπηρεσιών αλλά και υπουργείων που αναφέρονται στον φορέα που είχε την αρμοδιότητα συντήρησης της γέφυρας αλλά η συντήρηση δεν έγινε ποτέ. Τα έγγραφα φέρονται να έχουν συγκεκριμένο και σαφές περιεχόμενο, το οποίο δυστυχώς (λόγω του απορρήτου της διαδικασίας) δεν γίνεται γνωστό.

Ετοιμάζεται η προγραμματική σύμβαση

Σε εκκρεμότητα είναι η υλοποίηση των ανακοινώσεων Μέτιου, η συνεργασία με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση που θα εξασφαλίσει τη συνεργασία των δύο μερών είναι σε φάση σύνταξης. Αυτό προχωρά αρκετά γρήγορα. Η σύμβαση πριν υπογραφεί και μπει σε ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό θα γίνει ή στο τέλος του μήνα ή στην πρώτη συνεδρίαση εντός των πρώτων 15 ημερών του Μαρτίου.

 

Διαβάστε επίσης