Ο δήμος Παγγαίου διεκδικεί εκ νέου τα Λουτρά Ελευθερών

 Ο δήμος Παγγαίου διεκδικεί εκ νέου τα Λουτρά Ελευθερών

Αποχώρησε από τα Λουτρά των Ελευθερών ο επενδυτής Αχιλλέας Νταβέλης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Τρίτη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια ΑΜΘ κι επιφυλασσόμενος να εξηγήσει αργότερα τους λόγους της απόφασης του. Οι δύο πλευρές έχουν νέο και τελικό ραντεβού την προσεχή Δευτέρα. Η αρχική σύμβαση της επένδυσης υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2012, από τότε όμως κι επί της ουσίας είχαν γίνει ελάχιστα πράγματα, κυρίως από την πλευρά του επενδυτή.

Όπως είναι γνωστό, τα Λουτρά Ελευθερών έχουν παραχωρηθεί στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ για επιπλέον τριάντα χρόνια. Η παραχώρηση δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση από το δήμο Παγγαίου, ύστερα όμως από τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις η δημοτική αρχή θα επιμείνει στη διεκδίκησή της. Αυτό διευκρίνισε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για συνεννόηση με την περιφέρεια ή με τον ΕΟΤ προκειμένου ο δήμος να αναλάβει την εκμετάλλευση των Λουτρών. Ήδη ο δήμος δρομολογεί επαφές σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

«Χωρίς να είναι δεσμευτική η άποψή μου, πιστεύω ότι μία ιδιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο εύρυθμα τα Λουτρά σε σύγκριση με μία μονομετοχική δημοτική επιχείρηση. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων απαιτεί κεφάλαιο και έργα υποδομής που επί του παρόντος ο δήμος δε δύναται να αναλάβει. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός μιας ιδιωτικής και μιας δημοτικής επιχείρησης. Ο στόχος είναι να προχωρήσει η υπόθεση συναινετικά με την περιφέρεια ΑΜΘ, όπου θα παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας για τη διεκδίκηση των Λουτρών», επεσήμανε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης