• 20 Απριλίου 2024,

Ο «Δρόμος του Νερού» χρειάζεται συχνή καθαριότητα και προβολή

 Ο «Δρόμος του Νερού» χρειάζεται συχνή καθαριότητα και προβολή

Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε με την Πρωινή συμπολίτης ο οποίος βρέθηκε για λόγους αναψυχής στο γνωστό μονοπάτι με το όνομα «Δρόμος του Νερού». Περιοχή μετά τα τελευταία σπίτια της Καβάλας στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Παραπονέθηκε για τα όσα συνάντησε, για τα πολλά σκουπίδια και για μία άσχημη εικόνα μιας διαδρομής που επιλέγουν όλες τις ημέρες της εβδομάδος και περισσότερο τα σαββατοκύριακα οι καβαλιώτες. Ο συμπολίτης δήλωσε ότι με δικές του ενέργειες καθάρισε το μονοπάτι από τα σκουπίδια. Προκύπτει ωστόσο ότι η εικόνα που συνάντησε είναι μάλλον η συνηθισμένη…

Ο πρόεδρος του ιδιαίτερα δραστήριου συνοικιακού συλλόγου της ίδιας περιοχής κ, Γιώργος Κανάρης σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο «Δρόμο του Νερού» ως εξής:

«Από την έναρξη του μονοπατιού μέχρι την πρώτη γέφυρα υπάρχει όντως συχνό και μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αυτό εντάθηκε το προηγούμενο διάστημα κυρίως από φιλόζωους που τάιζαν αδέσποτα ζώα. Κάποιοι χωρίς να απομακρύνουν τις συσκευασίες που χρησιμοποιούσαν όταν ολοκληρώνονταν το τάισμα. Τα σκεύη που είχαν χρησιμοποιήσει τα άφηναν επί τόπου. Έτσι σχεδόν κάθε μέρα το μονοπάτι ήταν γεμάτο σκουπίδια.

Το ίδιο πρόβλημα οφείλεται σε έναν ακόμη παράγοντα. Πολλοί παράτυποι μετανάστες που κινούνται έξω από την Καβάλα είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τα πολλά σκουπίδια στην περιοχή. Κατά τα άλλα αρκετός κόσμος βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο μονοπάτι. Θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερο πληροφοριακό υλικό με ευθύνη του Δήμου Καβάλας, ειδικά στο σημείο όπου ικανοποίησε το αίτημα του συλλόγου και κατασκεύασε κιόσκι.

Το μονοπάτι ο «Δρόμος του Νερού» πρέπει να προβληθεί περισσότερο. Δεν σας κρύβω ότι κάποιοι συμπολίτες το ανακάλυψαν τώρα. Με αφορμή τις καραντίνες στις οποίες βρεθήκαμε. Συχνά συναντούμε και άλλους ανθρώπους να περπατούν την ίδια διαδρομή. Προερχόμενοι από διάφορα σημεία της χώρας, επισκέπτες της Καβάλας που κάτι έχουν ακούσει και θέλουν να το δουν από κοντά».

Διαβάστε επίσης