Ο έλεγχος των αστυνομικών που δεν έγινε σε ερωτευμένους στο Σανατόριο!

 Ο έλεγχος των αστυνομικών που δεν έγινε σε ερωτευμένους στο Σανατόριο!

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας για τα αποτελέσματα των ελέγχων της σε πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, γίνονται γνωστές λεπτομέρειες της διαδικασίας. Η οποία γίνεται κυρίως από την Ελληνική Αστυνομία και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί απρόοπτα και μάλλον δύσκολες για όλους (ελεγκτές και ελεγχόμενους) καταστάσεις. Το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης παραδέχεται ότι στους εντατικούς ελέγχους των προηγούμενων ημερών υπάρχει επιείκεια κι έτσι τα πρόστιμα τελικά δεν είναι όσα θα έπρεπε.  Οι διηγήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για παρέες που κρύβονται ακόμη και πίσω από θάμνους για να πιούν καφέ (περιοχή Εργατικού Κέντρου), νεαρούς που δηλώνουν μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ αλλά εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία όπου δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ κτλ. Πολλές φορές πάλι οι αστυνομικοί προτρέπουν παιδιά να επιστρέψουν σπίτι τους. Τα συναντούν και στις συνοικίες, σε πολυάριθμες ομάδες. Δημοτικοί Αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τα περισσότερα πρόστιμα των προηγούμενων ημερών επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους. Κάποιοι από τους οποίους φέρονται να δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι για να βγουν από το σπίτι έπρεπε να λάβουν άδεια! Η Δημοτική Αστυνομία αντιμετωπίζεται συχνά διαφορετικά, οι πολίτες αντιδρούν στη διαδικασία του ελέγχου.

Το πιο δύσκολο ωστόσο περιστατικό φέρεται να είναι αυτό που έγινε χθες βράδυ στην –ερημική- περιοχή του Σανατορίου. Εκεί η ομάδα Δίας που ήταν σε υπηρεσία εντόπισε δύο άτομα εντός αυτοκινήτου, τα τζάμια του οποίου ήταν θολωμένα. Αν όσα ισχυρίζονται –ανεπίσημα φυσικά- οι αστυνομικοί είναι αλήθεια, τότε ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν έγινε για ευνόητους λόγους.

Η εμπλοκή στην τήρηση των μέτρων της Πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι διαφορετική. Οχήματα της βρίσκονται συχνά στο κέντρο της Καβάλας, της Ελευθερούπολης, της Χρυσούπολης και στο Λιμένα της Θάσου. Καλύπτουν τα σημεία διευκολύνοντας την Αστυνομία. Σε περίπτωση συνωστισμού οι πυροσβέστες προτρέπουν τους πολίτες να διαλυθούν. Αν δεν το κάνουν τότε πάλι οι πυροσβέστες καλούν το 100 . (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης