Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας μετά και την τελευταία μαζική απεργιακή κινητοποίηση της 28 Φλεβάρη, αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 17 Απριλίου καλώντας όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν.

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς επιβαρύνονται και η βιωσιμότητά τους απειλείται από διάφορους ανασταλτικούς παράγοντες όπως η καλπάζουσα ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η επιπλέον φορολόγηση και ο βραχνάς των ανεξόφλητων οφειλών.

Οφείλουμε όλοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε για να προστατέψουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Έχει μεγάλη σημασία να πετύχουμε ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία με στοχευμένα μέτρα με μείωση των έμμεσων φόρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους , των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών. Βελτίωση των υφιστάμενων ρυθμίσεων σε οφειλές σε Εφορία και Ταμεία και το δικαίωμα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από τα οποία παραμένουν αποκλεισμένες το εμπόριο και οι μικρές επιχειρήσεις.

Σε ένα καθεστώς μη κανονικότητας λειτουργίας της οικονομίας, αντιμετωπίζοντας διάφορες κρίσεις, μας επιβάλλονται επιπλέον προβλήματα και εμπόδια με τα my data, τις ταμειακές μηχανές και τη διασύνδεση με τα POS υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκσυγχρονίσουμε ή να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιβάλλεται λήψη άμεσων μέτρων κατά της ακρίβειας που γονατίζει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας, εξανεμίζει το εισόδημά μας και γεμίζει τα συρτάρια των μεγάλων ομίλων. Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί και είναι σίγουρη πλέον η εξαφάνιση από τον επιχειρηματικό χάρτη ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για την φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.
  • Να σταματήσουν, εδώ και τώρα, οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Να παγώσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές με ταυτόχρονη αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης.
  • Να θεσμοθετηθούν ρυθμίσεις με πολύμηνες δόσεις που να μην ξεπερνούν το 5-10% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος μας.
  • Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης