«Ο επενδυτής στα Λουτρά Ελευθερών χρειάζεται γενναία υποστήριξη»

 «Ο επενδυτής στα Λουτρά Ελευθερών χρειάζεται γενναία υποστήριξη»

Εκτός αυτοδιοίκησης ο Κωστής Σιμιτσής, παρακολουθεί από κοντά την επικαιρότητα.

Διατυπώνει την άποψη του συχνά, με κείμενα που αναρτά και στέλνει και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Πρωινή του ζήτησε να σχολιάσει το θέμα με το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη και την επενδυτική προσπάθεια στα Λουτρά των Ελευθερών.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως είναι τα πράγματα εκτός αυτοδιοίκησης κ. Σιμιτσή;

Απ: Είναι σα να με ρωτάτε αν υπάρχει ζωή μετά την πολιτική… Η πολιτική όμως είναι συνέχεια στη ζωή μας. Δε φεύγει το μικρόβιο. Παρακολουθώ τα θέματα και τα σχολιάζω (διαδικτυακά). Θεωρώ ότι παραμένω ένας ενεργός πολίτης. Όπως πρέπει να είμαστε όλοι.

Ερ: Δε σας βλέπουμε πάντως στις βασιλόπιτες και στις εκδηλώσεις των ημερών… Έχετε πάει σε πολλές όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Απ: Μ’ έχουν «υποστεί» πολλές φορές οι συμπολίτες μας σ’ αυτό το θέμα, σ’ αυτό τον τομέα. Πρέπει τώρα να πηγαίνουνε αυτοί που είναι εκλεγμένοι και έχουμε δόξα το Θεό πολλούς εκλεγμένους. Πήγα σε δυο-τρεις περιπτώσεις που έχω ιδιαίτερες σχέσεις και δεσμούς, όπως το Λύκειο Ελληνίδων.

Ερ: Πως βλέπετε τη διοίκηση Τοψίδη; Να πούμε κάτι ή είναι νωρίς ακόμη;

Απ: Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Είναι σε μια φάση που οι μεν καινούργιοι πρέπει να μάθουν περί τίνος πρόκειται, οι παλαιοί τι έχει μεσολαβήσει στο μεταξύ. Νομίζω ότι προφανώς πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα δείγματα γραφής. Δεν το συζητάμε.

Ερ: Για το θέμα της Λεκάνης, του φωτοβολταϊκού πάρκου που προτείνεται έχετε να πείτε κάτι;

Απ: Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο για συγκεκριμένους λόγους. Μ’ αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα εξαφανιστεί η πολύτιμη γεωργική αλλά και κτηνοτροφική γη. Από την άλλη πλευρά αλλοιώνεται το περιβάλλον. Οδηγούνται οι αγρότες μας στο μαρασμό και στην εξαφάνιση. Βεβαίως πρέπει να πω και για το άλλο, το πολιτικό κομμάτι. Ζούμε λιγάκι σε ένα ψέμα μόνοι μας. Την τελική έγκριση τη δίνει πάντα η κεντρική διοίκηση. Η τοπική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν έχουν κανένα ρόλο, παρά μόνο να γνωμοδοτούν. Μάλιστα ακόμη και η αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας δε λαμβάνεται υπόψη! Καταλαβαίνετε ότι ζούμε σε μια φάση υποκριτική. Μετά από την εφαρμογή του νόμου λαμβάνεται η απόφαση από την Αθήνα. Είναι αλλαγή στο νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή. Είναι νόμος της κυβέρνησης Καραμανλή. Είχαν τους λόγους τους τότε, αν θυμάστε τα επεισόδια στο Γραμματικό και στο Καματερό. Μεσολάβησαν πολλές κυβερνήσεις από τότε και δεν άλλαξε τίποτα. Δεν εμπιστεύθηκαν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για ένα θέματα που αφορούν την τοπική οικονομία.

Ερ: Ασχοληθήκατε πάρα πολύ με τα λουτρά των Ελευθερών, τι λέτε ότι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η επένδυση;

Απ: Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Θα αναφερθώ πάλι στην κεντρική διοίκηση. Ο επενδυτής συνάντησε τεράστια τείχη μπροστά του. Κάποια μπορέσαμε να τα γκρεμίσουμε. Βοηθήσαμε και εμείς και κάποια τα γκρέμισε. Βλέπω ότι υπάρχει μια αδιαφορία κάτω στην Αθήνα. Το τελευταίο ερώτημα που έχει κάνει πριν από δυο χρόνια, δεν απαντήθηκε ακόμη. Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Πηγαίνει ο φάκελος μια στην Αθήνα, μια στην Κομοτηνή, μια στη Θεσσαλονίκη και μια επιστρέφει στην Αθήνα. Καταλαβαίνετε ότι αν δεν ήταν Έλληνας επενδυτής, και ήταν ένας οποιοσδήποτε αλλοδαπός, θα είχε παρατήσει την ιστορία αυτή εδώ και αρκετά χρόνια. Χρειάζεται γενναία υποστήριξη (ο επενδυτής στα Λουτρά των Ελευθερών). Έλεγαν οι κυβερνήσεις κάποτε ότι θα κάνουν επενδύσεις με ταχύτητα και δυναμισμό, τελικά δεν είδαμε καμία τέτοια επένδυση και βοήθεια. Κανένας υπουργός, κανένας βουλευτής δεν τολμά να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Διαβάστε επίσης