• 28 Απριλίου 2024,

Ο ΦΟΚ παρακολουθεί το δάσος για αποτροπή πυρκαγιών

 Ο ΦΟΚ παρακολουθεί το δάσος για αποτροπή πυρκαγιών

Με αφετηρία την ιστορική και καταστροφική πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της πόλης τον Αύγουστο του 1985,  κυρίως τοπικοί σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι πολίτες κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούν εθελοντική πυροπροστασία.

Τι κάνουν ακριβώς; Βρίσκονται απογευματινές κυρίως ώρες στο περιαστικό δάσος σε επιφυλακή για ενδεχόμενη πυρκαγιά. Καλοκαίρι με το καλοκαίρι αυτή η ευαισθητοποίηση των πολιτών υποχωρεί.

Φέτος το καλοκαίρι τηρεί την παράδοση ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας (ΦΟΚ). Ειδικότερα τις Κυριακές το απόγευμα (από τις 5:00 μέχρι τις 9:00 το βράδυ) μέλη του ΦΟΚ θα βρίσκονται στο εντευκτήριο του συλλόγου στον Άγιο Σίλα προκειμένου να παρατηρούν και να φυλάξουν το πολύτιμο δάσος.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουν φιλοξενία στο εντευκτήριο του ομίλου με καφέ νερό και αναψυκτικά.  Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Κυριακή ο Φυσιολατρικός Όμιλος οργανώνει συνάντηση γνωριμίας και σύσφιξης σχέσεων στο εντευκτήριο του από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

Καλούνται να παραβρεθούν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, μέλη του συλλόγου οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός κτλ. Στόχος είναι να γνωριστούν οι άνθρωποι μεταξύ τους ακόμα και να γευματίσουν,  να διασκεδάσουν όλοι μαζί σαν μία μεγάλη παρέα.  Για περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμο τηλέφωνο μέχρι και σήμερα Πέμπτη 25 10 -2281018

Διαβάστε επίσης