Ο Γαβρόγλου στηρίζει τις έρευνες για κτήριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης

 Ο Γαβρόγλου στηρίζει τις έρευνες για κτήριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου φαίνεται να στηρίζει όλα όσα έχει κατά νου η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ και αφορούν στα κτηριακά, τώρα που έρχεται η στιγμή του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου και για την Καβάλα. Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός συνάντησε στο γραφείο του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ τους βρισκόταν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν στα νέα πανεπιστήμια, είπε δε ειδικότερα για την περίπτωση του ΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η διαβούλευση και σύντομα το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και έγκριση στη βουλή. Οι Καβαλιώτες βουλευτές συζήτησαν ειδικότερα με τον κ. Γαβρόγλου για τον πανεπιστημιακό κόμβο της πόλης, αφού στο μεταξύ καταργηθεί το ΤΕΙ ΑΜΘ. Συζήτηση έγινε για τα τμήματα διετούς εκπαίδευσης  στα οποία θα φοιτούν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων της περιοχής.

Οι βουλευτές επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν επιπλέον προτάσεις που ενδέχεται να συζητηθούν και να υιοθετηθούν από το υπουργείο ενώσω το νομοσχέδιο θα εκκρεμεί στη βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Καβαλιώτες βουλευτές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία θέτοντας υπόψη του κ. Γαβρόγλου όλο όσα προσφάτως συζητούνται στην πόλη μας. Τις έρευνες που δρομολόγησαν ο πρύτανης και αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ για την εξασφάλιση ενός κτηρίου στο κέντρο της πόλης προκειμένου να προβληθεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Διαπίστωσαν ότι ο Κώστας Γαβρόγλου στηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια και κατά συνέπεια οι βουλευτές θα εμπλακούν στις εξελισσόμενες έρευνες. Δεν αποκλείεται με την επιστροφή τους στην Καβάλα τρεις οι βουλευτές να ζητήσουν συνάντηση με τους επικεφαλής του ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης