Ο Γιώργος Παπαφιλίππου ήταν στην 1η συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

 Ο Γιώργος Παπαφιλίππου ήταν στην 1η συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

10 περίπου μέρες μετά την πετυχημένη πρώτη συνδιάσκεψη του κόμματος της Νέας Αριστεράς, την οποία παρακολούθησε, ο Γιώργος Παπαφιλίππου μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Είναι φανερά αισιόδοξος και για το αποτέλεσμα του κόμματος στις Ευρωεκλογές.

Η συνέντευξη

Ερ: Πήγατε στην πρώτη συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, τι έχετε να μας πείτε επ’ αυτού;

Απ: Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνδιάσκεψη. Υπήρχε ένα κλίμα συντροφικότητας, ειλικρίνειας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Ο κόσμος που προσήλθε ήταν πάρα πολύς. Η παρουσία της νεολαίας ήταν πολυπληθής και επίσης οι παρεμβάσεις των μελών της νεολαίας της συνδιάσκεψης ήταν εξαιρετικού επιπέδου. Επίσης, εξαιρετικού επιπέδου ήταν και οι παρεμβάσεις της πλειονότητας των άλλων μελών της συνδιάσκεψης.

Ερ: Μετράνε τη Νέα Αριστερά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο χρόνος είναι υπέρ του κόμματος…

Απ: Βλέπουμε μια σταδιακή άνοδο στις δημοσκοπήσεις και αν κάνουμε αναγωγή βλέπουμε ότι το ποσοστό είναι πολύ ενδιαφέρον για το χρόνο λειτουργίας του κόμματος αυτού. Ουσιαστικά ακόμη δεν έγινε κόμμα, είναι στη διαδικασία δημιουργίας. Οπότε εκτιμώ ότι τα ποσοστά είναι πάρα πολύ καλά. Εκτιμώ επίσης ότι στις Ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά θα πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό.

Ερ: Είναι νωρίς να μιλάμε για προεκλογικές δραστηριότητες στην Καβάλα;

Απ: Ο στόχος είναι να καλυφθεί ολόκληρη η Ελλάδα και φυσικά η Καβάλα. Θα υπάρξει έλευση κάποιου κλιμακίου της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα με επικεφαλής έναν από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές. Ενδεχομένως να γίνει και περισσότερες από μια εκδηλώσεις. Αυτό είναι ο στόχος και αν κρίνω από τη μέχρι τώρα πορεία των στελεχών της Νέας Αριστεράς, θα τηρηθεί. Να σας θυμίσω ότι σε όλη την Ελλάδα και πριν τη συνδιάσκεψη έγιναν 100 μέχρι τώρα ανοιχτές εκδηλώσεις με ομιλητές στελέχη του κέντρου, βουλευτές και άλλα επώνυμα στελέχη.

Διαβάστε επίσης