• 24 Απριλίου 2024,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στηρίζει τους ιδιώτες μικροβιολόγους

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στηρίζει τους ιδιώτες μικροβιολόγους

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συντάσσεται στο πλευρό των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών, οι οποίοι ενωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο, αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων.

Στηρίζουμε ομόφωνα την απόφασή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία από 26/11/2021 έως και 30/11/2021, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων τα οποία πλήττουν τη βιωσιμότητα όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων.

Το κράτος δεν επιθυμεί να ελέγξει τη συνταγογράφηση βάσει διαγνωστικών πρωτοκόλλων, μειώνει τις ήδη χαμηλές από το 1991 τιμές εξετάσεων και προσθέτει καινούριες εξετάσεις, υψηλού κόστος,  χωρίς παράλληλα να αυξάνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωσή τους.

Ουσιαστικά απαιτεί από τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς να αμείβονται κάτω του κόστους. Χρησιμοποιεί το Rebate (αυτόματη έκπτωση) και το Clawback (αυτόματη επιστροφή σε υπέρβαση του προϋπολογισμού) για να δημεύσει το 70% των εσόδων τους.

Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί, λόγω της παράλυσης των νοσοκομείων κατά τη διετία της πανδημίας και στέκοντας υπεύθυνα δίπλα στον ασθενή, έβαλαν πλάτη και στήριξαν σχεδόν στο σύνολό της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πολλαπλασιάζοντας τα έξοδα και την εργασία τους. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν μεταβλήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει τη μεταφορά αυτού του «βάρους».

Οι εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν:

  1. Κατάργηση Clawback – Rebate (να αποζημιώνονται για αυτά που δουλεύουν)
  2. Ανακοστολόγηση εξετάσεων στο πραγματικό τους κόστος
  3. Εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων και κατάργηση της υπερσυνταγογράφησης
  4. Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και την στήριξη των συμπολιτών μας. Άλλωστε η κοινωνία και η Δημόσια Υγεία χρειάζεται ανοιχτά τα εργαστήρια.

Κλείνουν για μερικές μέρες για να μην κλείσουν για πάντα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης