• 23 Απριλίου 2024,

Ο καλός , ο κακός και ο ….. κορωνοϊός !

 Ο καλός , ο κακός και ο ….. κορωνοϊός !

Αυτό το έργο που παίζεται καθημερινά στις ζωές μας το τελευταίο διάστημα και κυριαρχεί μάλιστα έχει τρεις ήρωες.

Τον καλό , τον κακό και βέβαια τον κορωνοϊό !

Ο καλός χωρίς μεγάλη δυσκολία αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο επιστήμονας ο κ.Τσιόδρας για τον οποίο σήμερα μιλάει όλη η Ελλάδα , ο κακός είναι ο κ. Χαρδαλιάς  ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του πολίτη που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο να ανακοινώνει τις απαγορεύσεις και να μας μαλώνει όταν αυτές δεν τηρούνται και βέβαια τον κορωνοϊό που είναι και η αιτία του κακού.

Ο επιστήμονας ο κ.Τσιόδρας είναι ο άνθρωπος που είναι  πλέον μέσα στις καρδιές όλων των Ελλήνων κυρίως για τον χαρακτήρα του που βγαίνει μέσα από την καθημερινή του ενημέρωση προς τον Ελληνικό λαό με το δελτίο του κορωνοϊού που μπήκε στην ζωή μας το τελευταίο διάστημα  , έστω και προσωρινά.

Ο άνθρωπος αυτός εκτός από εξαίρετος επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό είναι  αισιόδοξος, αυθόρμητος, ευαίσθητος και πείθει χωρίς μεγάλη δυσκολία τους Έλληνες στους οποίους απευθύνεται κάθε απόγευμα εκεί γύρω στις 6.

Σε απόσταση ασφαλείας δίπλα του κάθεται ο κακός της ιστορίας ο κ. Χαρδαλιάς που ως προϊστάμενος πολιτικής προστασίας είναι αυτός που μεταφέρει τις αποφάσεις περιορισμού στους Έλληνες και τους μαλώνει όταν δεν τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης.

Σίγουρα οι Έλληνες πολίτες είναι απείθαρχοι και δεν συμμορφώνονται εύκολα αλλά από την άλλη σε αυτές τις κρίσιμες και πρωτοφανείς καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ίσως θα έπρεπε και ο τρόπος του Χαρδαλιά να είναι πιο ήπιος , οικείος και φιλικός.

Είναι αυτό που λέμε δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το μέλι πιάνεις περισσότερες μέλισσες παρά με το ξύδι.

Όσο αφορά την γενικότερη κατάσταση της χώρας μας στην μάχη με τον αόρατο αυτό εχθρό τις πρώτες ημέρες του Απρίλη του ψεύτη είναι καλή.

Η εξάπλωση του ιού με όλα αυτά που έχει αποφασίσει σχετικά γρήγορα η κυβέρνηση ελέγχεται εκτός από κάποιες περιοχές που έχουν πληγεί πιο έντονα αφού κυρίως λόγω συγκυριών ο ιός βρήκε περισσότερες ανοιχτές πόρτες για να κυκλοφορήσει και να κάνει την δουλειά του.

Η κατάσταση στην γειτονική μας Ξάνθη που έχει μπει σε πιο εντατική καραντίνα είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να μας  προβληματίσει και να βάλει τέλος σε κάθε διάθεση χαλάρωσης των μέτρων απαγόρευσης που πολλούς είναι πιθανό να έχουν αρχίσει να κουράζουν.

Τον κορωνοϊό τον ελέγχουμε αλλά δεν τον κερδίσαμε όπως πολλοί πιστεύουν.

Είναι εδώ και περιμένει το επόμενο λάθος μας για να ορμήξει.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ !

Διαβάστε επίσης