ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στο σπίτι της βρίσκεται από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η 55χρονη γυναίκα, πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας Νοσηλεύτηκε 10 μέρες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από το οποίο πήρε εξιτήριο αφού υποβλήθηκε σε δύο διαδοχικά τεστ που έδειξαν ότι είναι αρνητική στη νόσο. Βελτιώνεται συνεχώς η υγεία της 34χρονης που επίσης βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Χθες το Νοσοκομείο Καβάλας έστειλε στο ΑΧΕΠΑ προς επιβεβαίωση τεστ κορωνοϊού που έκανε στο εργαστήριο του. Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας το Νοσοκομείο έλαβε 3 αρνητικά τεστ για αρρώστους του που τελικά δεν έχουν την περιβόητη νόσο.

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε στο ΣτΕ η απόφαση Σταθάκη του 2016, με την οποία καταργείται το μέτρο της επιδότησης εργασίας 12%. Γαλάζια σημαία για την ακτή Ορφανίου διεκδικεί ο Δήμος Παγγαίου. Νέα δρομολόγια ισχύουν από σήμερα για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ανακοινώθηκε η οριστική ματαίωση του αεροπορικού σόου. Ερώτηση της Τάνιας Ελευθεριάδου για αυτούς που μετακινούνται προς τη Θάσο. Για λαϊκισμό κατηγορεί τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κάνει δωρεά 2.000 ευρώ στο Νοσοκομείο. Η εταιρία Mac Motors έκανε παραχώρησε στο Δήμο Καβάλας όχημα, για τις ανάγκες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Ουρές υπήρξαν και χθες έξω από τραπεζικά καταστήματα της πόλης, ουρές και στο ταχυδρομικό κατάστημα. Έληξε η απεργία των μηχανικών των Δήμων, ξαναρχίζουν οι δημοπρατήσεις δημοτικών έργων.

 

Μέτρα στήριξης των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ζήτησε με δηλώσεις του στην Πρωϊνή ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Καβάλας Φώτης Πούλος. Χωρίς δρομολόγια ήταν χθες η γραμμή φέρι μποτ Καβάλα- Πρίνος. «Τα παιδιά και οι νέοι στην πρώτη γραμμή» το νέο πρόγραμμα της Δ. Βιβλιοθήκης. Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η λαϊκή αγορά στις Κρηνίδες. Χειρουργικές μάσκες κατασκευάζει το προσωπικό του νομικού προσώπου δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη», συμμετέχουν και μέλη συνοικιακών συλλόγων. Αύριο στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου εθελοντική αιμοδοσία, την οργανώνει μαζί με το Νοσοκομείο, η ΠΕ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης