O κλιματισμός δεν έφτανε και ο ιδρώτας έσταζε στο πρόσωπο του Κυριάκου …

 O κλιματισμός δεν έφτανε και ο ιδρώτας έσταζε  στο πρόσωπο του Κυριάκου …

Νομίζω οτι η προχθεσινή ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς αφού ο κλιματισμός μέσα στην αίθουσα ήταν προφανές οτι δεν έφτανε και ο ιδρώτας στο πρόσωπο του έσταζε.

Απο παντού έτρεχε ο ιδρώτας απο τα φρύδια του , απο την μύτη του απο τα αυτιά πέφτανε σταγόνες.

Ο άνθρωπος είχε ζόρι και μετά απο αρκετή ώρα βρέθηκε κάποιος να του δώσει ένα μαντήλι προκειμένου να σκουπίζεται αφού δεν υπήρχε φαίνεται άλλος τρόπος για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό.

Και αναρωτιέμαι ώς ένας απλός πολίτης που είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη και επίθεση στις προκλήσεις του μέλλοντος όταν δεν μπορούμε να προσφέρουμε λίγη παραπάνω δροσιά σε μία αίθουσα απο αποτελεί την ναυαρχίδα της συμπρωτεύουσας και φιλοξενεί τον πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ίσως αυριανό πρωθυπουργό.

Ο ιδρώτας που έτρεχε απο το πρόσωπο του Κυριάκου σουτ έδινε την εντύπωση οτι μιλούσε απο κάνα μηχανοστάσιο και οχι απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Βέβαια απο την άλλη μία εβδομάδα πριν ο Τσίπρας μιλώντας απο την ίδια αίθουσα δεν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα ίσως γιατί ο ίδιος δεν ήταν τόσο σφιγμένος ή γιατί δούλευε καλύτερα το σύστημα ψύξης.

Πάντως ο Κυριάκος προχθές ζορίστηκε αρκετά.

Επί της ουσίας τώρα ο Κυριάκος μίλησε για αυτά που θα κάνει θεωρώντας οτι θα μπορέσει με μία σχετική ευκολία να πείσει τους Εταίρους και πιστωτές μας για μια σειρά θεμάτων που δεν μπορέσανε οι προηγούμενοι όπως για παράδειγμα για τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που κάνουν την Ελλάδα μία απαγορευμένη ζώνη για νέες επενδύσεις και επιχειρηματικές προσπάθειες.

Ο Κυριάκος είναι σίγουρος όπως σίγουροι ήταν και προηγούμενοι απο την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οτι θα καταφέρουν να πείσουν τους εταίρους οτι είναι αποφασισμένοι για μεταρρυθμίσεις και έτσι θα μπορέσουν να εξσαφαλίσουν ένα πιο υγιές περιβάλλον με πιο χαλαρούς και εφιτκούς στόχους που θα δώσουν τον απαραίτητο χώρο στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί.

Με λίγα λόγια όλο το οικονομικό πλάνο του Κυριάκου και της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει απο την συναίνεση  των εταίρων που θα χαλαρώσουν την εποπτεία και θα αναθεωρήσουν τους στόχους που έχουν βάλει για την ελληνική οικονομία ανάβοντας ταυτόχρονα το πράσινο φως για μείωση φορολογίας , εισφορών και ΦΠΑ.

Λέτε για αυτό να ίδρωνε ο Κυριάκο ;

Επειδή αυτά κατά βάθος πιστεύει και ο ίδιος οτι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ;

Μακάρι να είναι έτσι αλλά το πρόσφατο παρελθόν μας έχει δείξει οτι αυτά που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για την Ελλάδα και την οικονομία της δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που έχουν οι εταίροι στο δικό τους μυαλό.

Η πολιτική τους απέναντι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο γιατί ακόμα δεν έχουν βγάλει όλο το άχτι τους.

Όλα αυτά τα χρόνια , πρό κρίσης  που εμείς ζούσαμε παραπάνω απο αυτό που μπορούσαμε και αυτοί με καλύτερες και πιο ισχυρές οικονομίες να φαντάζουν δίπλα μας ώς φτωχοί συγγενείς είναι κάτι που ακόμα δεν έχουν χωνέψει και θα το πληρώνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο Κυριάκος καλά κάνει και πιστεύει οτι θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτό το άσχημο κλίμα αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα καταφέρει και να γίνει άλλη μία ελληνική κυβέρνηση που τελικά θα αναγκαστεί να πάει με τα νερά των εταίρων και να κάνει αυτά που ακριβώς θέλουν οι πιστωτές μας.

Τα ωραία και όμορφα λόγια για το μέλλον της Ελλάδας λέγονται πάντα απο την αξιωματική αντιπολίτευση που όταν γίνει κυβέρνηση αρχίζει να ζει μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Τα ίδια μας έλεγε και ο Γιώργος ο Παπανδρέου ώς αντιπολίτευση και μας έστειλε στην αγκαλιά του μηχανισμού στήριξης ως πρωθυπουργός  , τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας και έγινε πιο μνημονιακός και απο τους μνημονιακούς που κατέκρινε ως αντιπολίτευση και τα ίδια περίπου λέει και ο Κυργιάκος αφού απο την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα απολύτως κόστος.

Μακάρι τα ίδια να συνεχίσει να λέει και κυρίως να κάνει ως κυβέρνηση αύριο.

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταψηφίσει την συμφωνία για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ αφού σε αυτό το θέμα οι εταίροι δεν έχουν λόγο , τουλάχιστον φανερά.

Πλέον ο ελληνικός λαός μετά τα όσα έχει ζήσει γνωρίζει πολύ καλά μέχρι που φτάνουν οι δικαιοδοσίες της εκάστοτε κυβέρνησης και δεν τρώει όλα αυτά που υπόσχονται.

Ξέρουν  πλέον οι έλληνες πολίτες μέχρι που φτάνει το πάπλωμα της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης και δεν περιμένει θαύματα.

Απο αυτά που είπε προχθές ο Μητσοτάκης απο το βήμα της ΔΕΘ αλλά και ο Τσίπρας πριν μία εβδομάδα απο το ίδιο βήμα το 1/3 να γίνουν θα είμαστε πολύ καλύτερα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Το μικρό καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας που όμως θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει απο την Πέμπτη και μετά αφού η πρόβλεψη για την Παρασκευή την ερχόμενη είναι οι 30 βαθμοί.

Αυτό σημαίνει οτι οι βουτιές συνεχίζονται ενώ μην ξεχνάτε οτι το ερχόμενο Σάββατο έχουμε και το Night City Run με δύο διαδρομές και πάλι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης