Ο «κόκκινος» Νοέμβρης φέρνει νέα μέτρα;

 Ο «κόκκινος» Νοέμβρης φέρνει νέα μέτρα;

Η συνεχόμενη αυξητική τάση στα ημερήσια κρούσματα σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων κυρίως της Βορείου Ελλάδας είναι πολύ πιθανό να φέρουν νέα μέτρα κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η αρμόδια επιτροπή σε συνεργασία με την κυβέρνηση είναι οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης , καφέ και μπαρ να έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Αν  μάλιστα υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Όλα αυτά είναι ακόμα σε θεωρητικό στάδιο αλλά είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν στο άμεσο μέλλον αν δεν υπάρξει βελτίωση της υγειονομικής εικόνας της χώρας κάτι πολύ δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν κυρίως στις «κόκκινες» περιοχές ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα επηρεάσουν σε καμία περίπτωση την καθημερινότητα των εμβολιασμένων.

 

Είναι αλήθεια και  παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού με την λίρα να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ότι στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα έχουμε εμφανιστεί αρκετά αυτοκίνητα με τούρκικες πινακίδες.

Αυτό είναι ευχάριστο και δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει όσο αφορά τις αφίξεις τουριστών  από την γείτονα χώρα.

Όλοι γνωρίζουν οι Τούρκοι τουρίστες είναι οι καλύτεροι γιατί όταν αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές έρχονται για να ξοδέψουν.

Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τους Βούλγαρους ούτε με τους Ρουμάνους.

Οι Τούρκοι τουρίστες είναι πολύ «δυνατοί» και μας λείπουν τα τελευταία χρόνια.

 

Έστω και στις καθυστερήσεις φαίνεται ότι ο  ΑΟΚ κερδίζει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα στην Super League 2 χαλώντας τα σχέδια ορισμένων που τρίβανε τα χέρια τους στο ενδεχόμενο ο ΑΟΚ να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.

 

Εκτός από την σημερινή Τρίτη που φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μας περιμένουν πολύ όμορφες ημέρες ηλιόλουστες με το θερμόμετρο κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου (η ανώτερη).

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός και κυρίως ήπιος.

 

Οι αυξήσεις κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα μας έχουν πανικοβάλει και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει και κρίσεις πανικού.

Βλέπουμε να έρχεται ο ταχυδρόμος και μας πιάνει κρύος ιδρώτας γιατί δεν ξέρουμε τι θα έχει μέσα ο φάκελος του λογαριασμού που μας φέρνει.

 

Παρά τις δυσκολίες που φαίνεται ότι θα έχει ο φετινός χειμώνας με πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος γιατί πλέον εμείς οι Έλληνες είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα σε σημείο όταν δεν τα έχουμε να μας λείπουν.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης