Ο κορονοϊός διαλύει και την Ευρωπαϊκή Ένωση ;

 Ο κορονοϊός διαλύει και την Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Ενώ τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕυρωπαΙκής Ένωσης συνεχίζουν να δίνουν την μάχη απέναντι στον ύπουλο , επικίνδυνο και αόρατο εχθρό η ηγεσία της Ένωσης κλείνει τα αυτιά στις φωνές που μιλάνε για γενναίες αποφάσεις και οικονομική ενίσχυση των χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Θέλουν να ξεπεράσουμε(;) και αυτό το πρόβλημα με λιτότητα και θυσίες.

Για άλλη μια φορά θέλουν να τα κάνουν πιο δύσκολα και πριν καλά – καλά προλάβουμε να κατέβουμε από τον Γολγοθά του κορονοϊού να ανέβουμε τον Γολγοθά τον οικονομικό που μας περιμένει αν δεν πέσει ζεστό χρήμα στις οικονομικές των χωρών αυτών.

Το βέτο της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχουν στο πλευρό τους και τους Γάλλους αλλά και άλλες μικρότερες χώρες όπως η δική μας στήνει στα 11 μέτρα την  Γερμανία της Μέρκελ που έχει στην διάθεση της δέκα ημέρες για να ρίξει νερό στο κρασί της και να ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση του λεγόμενου κορονο – ομολόγου.

Οι χώρες του Βορρά με την άρνηση τους στο πρώτο Eurogroup για την έκδοση του στην ουσία σπέρνουν την διχόνοια και φλερτάρουν πολύ σοβαρά με την διάλυση της Ένωσης.

Και στην τελική αν δεν λειτουργήσει και τώρα η ομπρέλα προστασίας για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζονται στην κυριολεξία από την πανδημία αυτή ας την κάνουμε την Ένωση κομμωτήριο να τελειώνουμε.

Δεν γίνεται μια ζωή η ΕυρωπαΙκή Ένωση να λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της Γερμανίας.

Η εμμονή της Μέρκελ στην άρνηση για έκδοση κορονο- ομολόγου στην ουσία ανοίγει τους ασκούς του αιόλου αφού θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της Έυρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Αυτό που δεν έκανε η κρίση η οικονομική , το μεταστευτικό , το ΒRΕΧΙΤ , μπορεί να το καταφέρει τελικά ο κορονοϊός.

Αν έχουν τα άντερα ας το πάνε μέχρι τέρμα και αν το πάνε καλά θα κάνει το μαγαζί να διαλύσει αφού δεν θα υπάρχει και λόγος να υπάρχει.

Όταν τόσα χρόνια υπολογίζονται μόνο οι υποχρεώσεις των κρατών μελών προς την Ένωση και οι ανάγκες τους περνάνε στα ψιλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν μπορεί στο “δώσε” να είμαστε όλοι εταίροι και στο “πάρε” μόνοι μας.

Η κρίση του κορονοϊού φέρνει για άλλη μια φορά στο φως τις μεγάλες διαφορές των χωρών του Βορρά με του Νότου.

Είναι στο χέρι της Μέρκελ να απαλύνει αυτές τις διαφορές ή να τις αμβλύνει ακόμα περισσότερο προκαλώντας μάλιστα τραγικές εξελίξεις.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Εν μέσω καραντίνας συνεχίζουμε να στέλνουμε πολλές αισιόδοξες καλημέρες και να είστε σίγουροι ότι και αυτό θα περάσει  όπως τόσα άλλα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης