• 18 Μαΐου 2024,

Ο κορωνοϊός σταμάτησε τοπικό  φεστιβάλ με ιστορία 22 ετών!

 Ο κορωνοϊός σταμάτησε τοπικό  φεστιβάλ με ιστορία 22 ετών!

Είναι από τα πρώτα φεστιβάλ που πραγματοποιούνταν στο νομό Καβάλας για 22 συνεχόμενα χρόνια. Φέτος δεν θα γίνει. Το Φεστιβάλ Πιερίας Κοιλάδας ξεκίνησε την εποχή του τότε Δήμου Πιερέων.

Αφορούσε τη Μουσθένη και τα γύρω χωριά, τα οποία είχαν ενωθεί και είχαν δημιουργήσει τον Δήμο Πιερέων.

Αρχές Ιουνίου κάθε Καλοκαίρι ανακοινώνονταν το πρόγραμμα του. Περιελάμβανε περίπου 10 εκδηλώσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνταν όλες στη Μουσθένη. Στη διάρκεια όλου του Καλοκαιριού.

Φέτος στο Φεστιβάλ Πιερίας Κοιλάδας δεν έγινε εξαιτίας των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ματαιώθηκε και το πανηγύρι που ήταν να γίνει στη Μουσθένη με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Το Φεστιβάλ Πιερίας Κοιλάδας δεν θα πραγματοποιήσει την 23η διοργάνωση του αν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσθένης που το διοργανώνει κάθε χρόνο οριστικοποίησε την πραγματοποίηση στο ίδιο χωριό δύο θεατρικών παραστάσεων.

Αυτές θα γίνουν με θεατρικά σχήματα από την Ορεστιάδα και τη Νέα Πέραμο την τελευταία μέρα του Ιούλη και την πρώτη μέρα του Αυγούστου. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ της Πιερίας Κοιλάδας αισιοδοξούν ότι το καλοκαίρι του 2021 θα έχει λήξει η κινητοποίηση για τον κορωνοϊό και το φεστιβάλ θα γίνει κανονικά. Είναι κάτι που το ευχόμαστε.

Διαβάστε επίσης